Feel Your Life

​Poligon 3 ovir: ali se upirate ali dovoljujete?

… oz. kako lahko v svojo poslovno pot vnesete neskončno veselje?

Daj mi moč, da spremenim, kaj lahko spremenim, daj mi mir, da lahko sprejmem, česar ne morem spremeniti, in daj mi modrost, da razlikujem med obojim. Tolikokrat prebrana modrost. Če bi imela odgovore na ta vprašanja, bi … hm, bi življenje postalo dolgočasno :-) Česa pa bi se učili, če bi že vse vedeli?

Življenje je zares avantura, ki postavlja ovire in preoblečene priložnosti. Tako da vas vabim na sprehod skozi vaš osebni poligon ovir! Oblecite si udobno obleko, nadenite si športne čevlje, vzemite steklenico vode in gremo! Hrana iz nahrbtnika!

Danes je nedelja in čas je, da v svoje življenje vnesemo neskončno veselje! Ne jemljimo vsega tako resno … saj je lepo, da ste odgovorni in da skrbite, a dajmo danes vse to lepo malo na pašo.

Dajmo z igrivostjo majhnega otroka skočit na poligon in pogledat, kje preveč pazimo, da si ne bi zmočili čevljev ali raztrgali nove oblekice … in mama bo huda.

1. ovira: pazi, da se ti kaj ne zgodi!

Ostani lepo na varnem, ne steguj svojega jezika preveč, ker te lahko jezik tepe, ne zahtevaj zase preveč, ker te ne bodo marali, ne štrleti iz povprečja, ker je to nevarno … pa ne poskusi tiste nore poslovne ideje, ki jo tako zelo želiš poskusiti, ker se ti, zaboga, lahko kaj zgodi!

Raje ostani lepo na varnem in na toplem in umiraj na obroke!

Poslovna Boginja in poslovni Bojevnik se zavedata, da je najhuje, kar se jima lahko zgodi, to, da nista poskusila! Da gledata nazaj in si rečeta, koliko priložnosti sem opazoval-a skozi okno in ostala na varnem, da se mi ne bi kaj zgodilo!

Pa kaj, če se vam kaj zgodi? Kaj pa se vam lahko zgodi? Bankrot? Posmeh? Da se počutite neumne in kot kupček saj veste česa? Vsi uspešni trdimo isto: rastemo edino takrat, ko se nam kaj zgodi! Takrat vemo, da smo napeli vse mišice, da smo energijo potegnili iz pet, da smo prekosili same sebe, da smo prijeli bika za roge, da smo živeli!!!

Tako da preoblikujmo prvo oviro v 1. modrost: pazi, da se ne zgodi, da se ti nič ne zgodi! (in pazite, kaj učite svoje otroke!)

2. ovira: pazi, da si ne zmočiš čevljev!

Hodi zmeraj po lepo urejenih poteh. Po asfaltu. Po poteh, kjer hodijo vsi, ker je tam najbolj varno. In pazi, da si ne zmočiš čevljev!

Če si zmočiš čevlje, se lahko prehladiš. Lahko uničiš čevlje in bo treba kupiti nove. Lahko reskiraš nepopolno podobo … ja, kako pa izgledaš s temi čevlji?

A jaz hočem skakati po lužah! Jaz hočem nabirat rožice, ki rastejo po brezpotjih. Jaz vidim luč in če tja ne vodi nobena pot, jo bom naredila jaz! Ker me tja vodi srce!

Hm, kaj pa čevlji? A ima kdo rešitev? Kajti zmočiti si čevlje resnično ni prijetno.

Hopla, tukaj je! Škornji, gumijasti škornji. Gojzerji! Superge! Ali pa grem kar bosa! Hočem začutiti vsak korak, vsak dotik MOJE avanture!

2. modrost: v vsako (poslovno) avanturo pojdite primerno opremljeni (z viri, informacijami, znanjem, podporo pravih ljudi, neomajno vero v svojem srcu)!

3. ovira: kaj če ni prava pot?

Vsaka pot je prava! Ni napačnih poti. Tudi če izberete “napačno”, vas bo ta naučila, kako prepoznati pravo pot. Kako lepo se je izgovarjati na napačno pot … in razmišljati o tem, da bodo ovire na drugi poti drugačne, lažje in lažje premagljive.

Ha ha ha … nasmejte se in smejte se še bolj in še glasneje! Kajti na pravi poti ste, super vam gre, učite se točno to, kar se morate ta trenutek učiti! Če vam je všeč ali ne, zdaj se učite in lažje vam bo, če boste ob tem sproščeni in sprejeli, da je vse le lepa igra, učna lekcija Vesolja. Če vam zdaj, ta trenutek, ni lepo, vam drugje prav tako ne bo lepo. Nikoli ne morete ponoviti trenutka v drugačnih okoliščinah, ne morete vedeti, kako bi bilo, če bi izbrali drugače.

3. modrost: Zaupajte in se veselite svoje briljantnosti, ki je ponovno izbrala – pravilno!

To je prava poslovna meditacija, dragi moji. To je življenje, ki se ga veselite. To je ustvarjanje in uživanje in spreminjanje sveta na bolje.

Tako življenje pomeni, da ste sprememba, ki jo želite videti v svetu. In kot bi rekel moj učitelj, Thich Nhat Hahn, zato je ob vsej bolečini tega sveta mogoč Budov nasmeh.

Imejte prelep dan in se vidimo na 3. brezplačni video konferenci BODI SPREMEMBA 2016, ki vam bo podarila primerno obuvalo za vaš osebni poligon!

Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.