Feel Your Life

vzljubi
svoja čustva
in sebe

Živjo!

Sva Špelca in Janja in verjameva v zdravo povezanost, v občutek izpolnjenosti in pripadnosti.

V svojem življenju sva v preteklosti izkušali veliko drame, veliko tlačenja čustev, bolečo osamljenost ne glede na to, ali sva bili obdani z ljudmi ali ne, predvsem pa sva živeli skorajda neko tuje, vsiljeno življenje.

Danes sva se naučili vzljubiti svoja čustva, skozi to vzljubiti sebe, biti samozavestni in živeti svoje poslanstvo.

Ustvarili sva F.E.E.L. Membership, kjer ti ponujava, da z nami zrasteš in kreiraš svoje življenje na zdravih čustvenih temeljih.

Nikoli ni prepozno, da imaš srečno otroštvo :-)

Moč, samozavest, povezanost

Ko poslušava, na koncu naših programov in dogodkov najbolj pogosto slišiva tole:

“Nisem več tiha miška. Zdaj znam stopiti v ospredje in samozavestno pokazati, kdo sem in kaj znam. Imam svoje mnenje, za katerim stojim, kljub temu, da se mama ne strinja z mano”.

“Eureka, končno se znam postaviti zase! Zdaj mi je jasno, kako se postavlja meje”.

“Nič več ne cincam in se dajem v nič. Zdaj vem, da je moč v meni in da je pomembno, da sledim sebi in ne temu, kar pravijo drugi”.

“Namesto, da cele dneve sedim na kavču, gledam tv ali brskam po FB, sem začel dejansko živeti polno življenje. Zdaj imam cilje, vpisal sem se na izobraževanje in našel sem krasno partnerko”.

“Končno znam izraziti, da potrebujem mir in tišino. Da potrebujem, da mi pomagajo. Da potrebujem podporo. In ne morem verjeti – končno me tudi upoštevajo”.

“Zdaj se prepirava na čisto drugačen način. Iz konfliktov prideva bolj povezana, namesto, da liževa rane vsak na svojem koncu in še tedne prihajava k sebi”.

“Moja služba je bila moja nočna mora. Zdaj pa že nekaj časa rešujemo konflikte tako, da si vse povemo iskreno, vendar spoštljivo. Sestanki končno niso več sami sebi namen”.

“Šefu sem rekla, da ne bom sprejela še enega projekta in da naj ga razdeli drugim. Mislim, da sem s tem končno pretrgala ta začarani krog izgorelosti, v katerem se vrtim zadnja leta”.

“Moja največja zmaga- ne kričim več na otroke. Pretrgala sem vzorec svoje mame in materinstvo mi je končno večino časa v veselje, namesto v breme”.

“Znam si vzet čas zase. In to brez slabe vesti. Zdaj zares s celim telesom vem, da mora biti mama dobro, da je CELA družina potem dobro”.

“Korona mi ne pride več do živega tako kot včasih. Prej sem bila panična, vsak nov odlok me je popolnoma iztiril. Zdaj čutim zaupanje v svojem telesu, da bo vse v redu. Čutim notranjo moč in stojim v svojem stebru”.

Po dolgem času sva se z možem slišala

Hej, a si ti tud’ noter padu?

“V željo, da nekaj spremeniš”?

“V težavo, ki je ne znaš razrešit”?

“V hrepenenje, da si skupaj z ljudmi, ki te slišijo, razumejo in podprejo”?

Tukaj si in tukaj smo SKUPAJ. Skupaj smo v tem in skupaj bomo šli skozi.

Verjameva namreč v zdravo povezanost, v občutek izpolnjenosti in pripadnosti.

Verjameva v to, da je mogoče v čisto običajnem, realnem življenju, z otroci ali brez, s partnerjem ali brez, s službo, delom, podjetjem, s konjički in tem, kar imaš v življenju zares rad-a, ustvariti zares čudovito življenje.

Verjameva tudi v to, da se nič od tega ne da “fejkati” ampak smo iskreni, krvavi pod kožo in dovolj pogumni, da se soočimo z vsako situacijo z vprašanjem: “Kaj dela življenje ZAME?”

Iskreno se zazremo v svoja čustva (pa naj si bodo močna ali komaj prisotna, dramatična ali potlačena, zavedna ali ne, prijetna ali neprijetna), jih vzljubimo in se skozi njih učimo umetnosti in lepote čutenja.

To isto ponujava tebi, ki se pravkar v sebi smejiš, saj morda čutiš, da si našel-a svojo družino labodov.

Ponujava ti veliko. Počasi in pozorno si preberi, kaj.

Kmalu bom nazaj … (Janjina zgodba)

S partnerjem sva neko soboto hotela iti pogledat neki avto, ker smo bili ravno v fazi kupovanja. Sama dva. Priložnost za izlet in najin čas. Nato pa gremo k mojim okrog 14ih.

Partner se odloči in gre pred ogledom še na kavico s kolegom.

”Kmalu bom nazaj in greva.”, se poslovi.

Čakam, čakam, nič. Pokliče ob 12ih, če greva pogledat avto.

”Jah, lej….zdaj je prepozno. Dokler greva tja in prideva nazaj, bo prepozno, da gremo k našim. Se ne splača več.”, mu užaljeno povem.

”Oprosti, ker te nisem poklical.”

Ampak je že prepozno….

V meni so jeza, užaljenost, zamera.

Pride domov, jaz kuham mulo. Partner seveda opazi mojo jezo. Vprašam ga, v čem je fora? Da reče, da kmalu greva, potem pa ga ni. Pojasni mi, da je čakal lastnika avta, da nama da zeleno luč. In jo je dal šele prej.

Tega nisem vedela, šum v komunikaciji.

Partner se opraviči, vendar moja užaljenost ne preneha. Jezno hodim po stanovanju.

Partnerju je žal, vidim ga. Vpraša me, zakaj sem jezna.

Ne vem.

Mine še nekaj minut, nato pa poskušam odpreti srce, zato se vprašam:

Janja, kaj te V RESNICI boli? Kaj je POD to jezo?
Prepustim se odgovoru (F, make yourself available to feel…. daj se na voljo za občutenje).

V tistem trenutku dojamem. Topla bolečina preplavlja moje telo…dovolim si čutiti.

Občutki nepomembnosti, zavrnjenosti, osamljenosti preplavljajo moje telo.

Samo čutim in se opazujem.

Solze tečejo in me zdravijo (prvi E, embody, utelesi, začuti v telesu).

Partnerju povem, da ni on kriv za mojo jezo. Da čutim tako zelo znane občutke nepomembnosti. Moj oče je počel vse možno (konji, spanje, gledanje tv, prijatelji, itd), samo z mano se ni ukvarjal.

Ko je šel partner s prijateljem na kavo in ga toliko časa ni bilo, sem imela občutek, da mu prijatelj pomeni več kot pa najin izlet. Ker nisem vedela, da čakava na zeleno luč. Ki je prišla šele kasneje.

Drugi E, express, izrazi.

Objel me je in zjokala sem se še v njegovem objemu. Še enkrat se mi opraviči in tokrat lahko sprejmem njegovo opravičilo.

Bolečina je popustila, mir je naselil moje telo.

L – let go, spusti.

Uredim se in odideva pogledat avto, malce kasneje pa smo šli še k mojim (pač nismo bili celo popoldne tam, kot ponavadi).

Evo, to je F.E.E.L. v praksi. Če ga ne bi poznala, bi se najin konflikt končal drugače. Jaz bi verjetno še naprej kuhala mulo, morda bi se trudila potlačit svoje občutke, ki bi nato izbruhnili ob neki drugi priložnosti.

Morda bi nastal odprt konflikt, ki bi se končal tako, da nihče nikamor ne bi šel, naša sobota pa bi bila pokvarjena. Skratka, zelo verjetno ne bi bili povezani. Tako pa smo imeli prav lep, povezan dan.

Poleg tega je bilo vsega konec v nekaj minutah. F.E.E.L.- ova značilnost je, da ponavadi traja samo nekaj minut od trenutka, ko se zares damo na voljo za občutenje. Običajni konflikti trajajo veliko dlje (če smo iskreni, nekateri celo leta in leta).

Janja in Špelca, povejta mi, zakaj naj se vama pridružim ravno jaz in ravno zdaj?

Hja, dobro vprašanje.

Naj ti nanj odgovoriva s še enim vprašanjem.

A imaš tudi ti dovolj samo teoretiziranja?

No, zato sva si izmislili to praktični F.E.E.L. Membership  – vse bomo počeli v praksi. Teorije bo le toliko, kot je nujno potrebno in verjameva, da bo zadovoljila tudi tiste, ki potrebujete razlago, da se lahko poglobite.

Zdaj ti bova našteli še ostale razloge, zakaj bi bilo dobro, da prav ti in prav zdaj prideš v našo čedalje bolj številčno F.E.E.L. družino, ti pa delaj kljukice, prav?

Če jih nabereš več kot 5, potem definitvno spadaš k nam, ker imava ogromno osebnih izkušenj z veliko od teh alinej (ki sva jih mnoge že uspešno razrešili ali pa sva na dobri poti do tja).

Torej…

 • dovolj imam drame v svojem življenju- dovolj je bilo konfliktov, nesreč, ki to niso, pomanjkanja denarja in večne panike okrog tega;
 • nočem več kričati na ljudi okrog sebe, ker čutim, da to močno krha odnose med nami
 • nočem več biti kot moja mama/oče;
 • hočem se naučiti izražati svoje potrebe;
 • mnogokrat se jih sploh ne zavedam, zato stresam slabo voljo naokrog in še sam-a ne vem, zakaj je temu tako;
 • včasih nič več ne čutim, večkrat imam občutek, da sem čisto otopel-a;
 • nočem več, da vsak večer zaspiva pred televizijo; rad-a bi strast, povezanost, pogovore;
 • konflikti, ki jih ne znava rešiti….Vedno eno in isto. Strah me je, kam vse to pelje,
  osamljen-a sem. Okrog sebe imam ogromno ljudi, ampak Špelca in Janja, jaz se počutim tako zelo osamljeno;
 • vem, da čutim pravilno, pa si ne upam izreči. Strah me je konflikta, posmehovanja, zavrnitve. Strah me je stavka Nehaj pretiravati;
 • imam zdravstvene težave, in slutim, da bi lahko bila vzrok za njih potlačena čustva.
 • stokrat sem že rekla/rekel (ponavadi po kakšnem hudem izbruhu), da od danes si bom pa RES vzel-a čas zase…pa je potem vedno isto
 • reeeeees bi se rad-a že naučil-a postavljati te meje

Koliko kljukic imaš? 2? 5? Morda celo 8? Ni še konec, počakaj, oziroma štej naprej.

 • ves čas sem v glavi in premlevam ene in iste probleme. To me seveda dela tesnobno, včasih sem celo na robu paničnega napada (ali pa čez);
 • včasih se že zbudim vsa vznemirjena, srce mi razbija, jaz pa ne vem, kaj se dogaja z menoj (tablet pa nočem, oziroma so mi zadnja rešitev)
 • dovolj imam samo praznih in površinskih debat; potrebujem več, potrebujem globlje;
 • najdem rešitve, vse se dogovorim, potem pa držijo 2 dni in je spet vse po starem.
 • ne morem/ne smem pokazati svojih čustev svojim bližnjim; bojim se zavrnitve
 • včasih se počutim kot grdi raček ali črna ovca;
 • ko govorim o čustvih, me čudno gledajo in me ne razumejo;
 • sam-a sem za vse – na nobenem področju ne dobim potrebne podpore;
 • včasih se mi zdi, kot da sem edini-a s svojim točno določenim problemom;
 • verjamem, da je moj “nerešljiv” problem v resnici rešljiv; Špelca in Janja, pomagajta mi, prosim.
 • tolažim se s sladkarijami, FB-jem, nakupovanjem, včasih celo z alkoholom. Res čutim, da je dovolj tega.
 • Joj, ta korona! Vsakič, ko vlada objavi nov odlok ali ko v novicah slišim za nove ukrepe, me zvije. Včasih me je strah, da ne bom več dolgo zdržal-a teh pritiskov.

Kaj pa otroci?

Kako te znajo spraviti iz tira, kajne? Ne govori, popolnoma te razumeva, ker jih imava skupaj 5. Od 24 pa vse nazaj do 11-letnika. Imava že nekaj sivih las, ampak se ne dava. ;)

Hec.

V resnici čedalje bolj uživava z njimi, ker sva zacelili mnogo svojih ran iz preteklosti in imava zato čedalje lepše odnose z njimi.

Koliko kljukic boš obkljukal-a tule?

 • še vedno znorim, ko me moj otrok ignorira in sploh ne vem, kako naj to spremenim;
 • rad-a bi nehal-a kaznovati pa me je na smrt strah, da bodo moji otroci razvajeni;
 • čutim in celo vem, da je veliko moja odgovornost (moje rane iz preteklosti), v situaciji pa to vedno znova pozabim in odreagiram po starem;
 • ko bi moral-a postaviti meje, tega ne naredim. Vem, da s tem otroku škodujem;
 • rečem enkrat, dvakrat, petkrat….nič. In ne, Špelca in Janja, dihanje ne pomaga. : )
 • večna tema: telefon, igrice, računalnik….Vsak dan se skregamo in res bi rad-a, da bi moj otrok samoiniciativno počel še kaj drugega;
 • zapira se v sobo, jaz pa čutim takšno tesnobo…Nikakor ne pridem do nje/njega;
 • s partnerjem se vedno znova skregava zaradi vzgoje. Kako naj najdeva skupno pot?

Ok, zdaj je še kakšna kljukica več, kajne?

Veva, tudi midve sva bili včasih na tem. V bistvu še vedno imava nekaj kljukic tudi midve, seveda. : )

Zato te globoko razumeva.

Gremo dalje? Imava še nekaj razlogov ZA.

 • želim si v zdravo družbo, površinska družba mi je izguba časa;
 • verjamem v prijatelje za vse življenje;
 • ugotavljam, da ko s podobno mislečimi razrešim svoj problem, se tudi moji dragi pričnejo “čudežno” drugače obnašati;
 • spremeni se celo moja mama (oče, mož, žena … celo tašča), za katero bi prisegla, da se nikoli ne bo spremenila.
 • ogromno sem že prebrala o F.E.E.L- u pa tega še vedno ne znam spraviti v prakso;
 • zanima me, kako ravnati ob konkretnem problemu; teorije imam res dovolj;
  tudi jaz si včasih mislim: “Edini-a sem s tem problemom, saj me je sram sploh izpostaviti …”, lažje se odprem, ko ugotovim, da nisem edini-a in da me drugi slišijo;
 • želim si izobraževanje, ki niso samo teorija ampak polna iskrenih, ranljivih, realnih in neposladkanih primerov iz življenja;
 • želim si, da lahko opišem svoj konkretni problem in mi ga pomagate rešiti;
 • vem, da če je uspelo nekomu, bo tudi MENI..

Še šteješ ali si že prenehal-a?

Ne obupaj, prosim.

Naj ti poveva, da nisi edin-a z vsemi temi kljukicami. Veliko vas je, samo mnogi ne govorijo o njih. Ker jih je sram in ker mislijo, da je z njimi nekaj narobe.

Vendar ti midve zagotavljava, da to zagotovo ni res. S tabo je vse prav. Samo podporo, razumevanje in sočutje potrebuješ. Pa nekaj znanja in veliiiiko prakse.

V najinem F.E.E.L. Membershipu za zelo ugodno ceno dobiš ogromno. Kajti:

 • prejmeš vse leto predavanj, vaj, webinarjev, odgovorov na svoja vprašanja in transformativnih pogovorov s skrbno izbranimi gosti (podrobnejši opis spodaj);
 • prejmeš dva spletna programa F.E.E.L. & MANIFEST in F.E.E.L. SOČUTNO STARŠEVSTVO;
 • prejmeš vstopnico za življenje-spreminjajoči 4-dnevni zaključni intenziv F.E.E.L. YOUR LIFE 2022.

V najinem F.E.E.L. Membershipu ti nudiva:

 • varno okolje;
 • slišanost;
  strokovno vodenje skozi čustveni proces do cilja;
 • neprecenljivo podporo naših izkušenih F.E.E.L. leaderjev in vseh ostalih udeležencev naših programov F.E.E.L. Academy in F.E.E.L Leadership;
 • spodbudo “sošolcev”, ko ti zmanjkuje motivacije za naprej;
 • okolje, kjer si lahko dovoliš biti ranljiv-a, ker te razumemo;
 • vzdušje, kjer ni neumnih vprašanj / problemov;
 • enako čuteče / misleče prijatelje;
 • pozitivno energijo, ki se v skupini pomnoži.

Verjameva, da se zavedaš, da vaja dela mojstra, če mojster dela vajo.

Verjameš:

 • da ni dovolj prejeti le teoretične informacije, ampak da se za trajni rezultat predaš spremembi in učenju novega;
 • da je Bruce Lee zadel žebljico na glavico, ko je rekel: “Ne bojim se tistega, ki vadi 10.000 udarcev, bojim se tistega, ki vadi en udarec 10.000 krat”;
 • da bo F.E.E.L. v tvojem življenju naredil razliko le, če ga vadiš – to bomo počeli skupaj, da bo lažje, bolj zabavno in izjemno učinkovito;
 • da te bova midve strokovno spremljali, dodatno te bodo motivirali tvoji sošolci, predvsem pa te bodo motivirali tvoji rezultati.

Kaj je F.E.E.L. Membership

Še nekaj razlogov ZA to, da je
F.E.E.L. Membership zate

Ja, veva, zdaj jih je res že veliko, a ne?

Ljuba mi je enostavnost in preprostost dela od doma. Kajti:

 • imam majhne otroke in težave z varstvom ali druge obveznosti;
 • ustreza mi, da časovno ni preveč in hkrati dobim ogromno oz. ravno prav, da se moj izziv razreši in manifestiram svojo željo;
 • verjamem v skrb zase in včasih je manj več;
 • ne želim/ne morem izgubljati časa za vožnjo do izobraževanja;
 • če občasno ne morem priti na srečanje, nič ne zamudim, ker me čaka posnetek;
 • posnetek si lahko zavrtim večkrat in vsakič spoznam kaj novega.

In zadnje, čeprav ne nazadnje – želim si priti na življenje-spreminjajoči zaključni intenziv F.E.E.L. YOUR LIFE 2022!

 • Naš zaključni intenziv je pravi F.E.E.L. posladek, kjer ti 4-dnevno delo na sebi in z drugimi odpre popolnoma nova obzorja, kaj je s F.E.E.L. mogoče in seveda še zadnje poti do tvoje manifestacije tega, kar si želiš.

P.S. od Janje: Ta dogodek čisto ZARES spreminja življenje. Prosim, pridi, RES ti ne bo žal!

Takole.

Pa smo prišli do konca razlogov (zagotovo se najde še kakšen), zakaj bi se nama pridružil-a v najinem F.E.E.L. Membershipu in postal-a član F.E.E.L. družine.

Koliko kljukic imaš in katere točno so? Iskreno naju zanima. Nama zaupaš?

Napiši nama mail na janja@socuten.si. Z veseljem bova prebrali, zakaj se želiš pridružiti in ti pomagali z morebitnimi dvomi oz. vprašanji.

Zdaj pa preberi še, kaj točno te čaka v najinem F.E.E.L. Membershipu.

Kaj dobiš v F.E.E.L.™ Membershipu?

V F.E.E.L. MEMBERSHIP prejmeš nenadomestljivo – neprecenljivo podporo Špelce, Janje, skupaj z njima pa še izkušenih diplomantov – F.E.E.L. leaderjev in študentov naših programov F.E.E.L Academy in F.E.E.L. Leadership

umetnost in lepota čutenja

F.E.E.L. = VZLJUBI SVOJA ČUSTVA IN SEBE!

Online srečanja

 • LIVE predavanje na izbrano tematiko
 • LIVE F.E.E.L. trening in primeri iz prakse
1. torek v mesecu
po mesečnem urniku
 • pogovor z zunanjim strokovnjakom
 • LIVE srečanje za tvoja konkretna vprašanja in praktične, uporabne odgovore
 • strokovno spremstvo in neprecenljiva podpora
3. torek v mesecu
4. torek v mesecu
 • dan samo ZATE
 • drzni si enkrat mesečno vzeti dan samo zase in integrirati mesečno transformacijo
 • osredotočenje prinaša čudeže
 • ko se celotna skupina posveti skupni temi, se energija premakne in vsi dobimo pomnožene rezultate
tema meseca
vroči stol
 • občasno ponudimo možnost “vročega stola” oz. “masterminda” oz. možnosti, da vsi sodelujoči ponudijo svoje uvide v tvoj izziv – si drzneš sprejeti to darilo?

Online programi

 • nikoli prej povedano znanje o procesu manifestacije
 • razreši tudi najbolj trmaste vozle na tvoji poti
 • podari ti svobodo izbire tudi v trenutkih, ko izgleda, da nimaš moči ustvariti tega, kar si želiš in kar ti pripada
 • 6 modulov – podrobnejši opis spodaj
f.e.e.l. & manifest
f.e.e.l. & sočutno starševstvo
 • na enem mestu zbrano vse znanje o sočutnem starševstvu
 • ogromno praktičnih primerov iz vsakdanjega življanja, ki ti pomagajo odreagirati drugače v ključnih situacijah
 • 8 modulov – podrobnejši opis spodaj

Srečanja v živo

 • 4 dnevno srečanje posvečeno tvojim sanjam in oviram na poti
 • praktikum iskrenega izražanja, čustvene moči in ranljivosti
 • zdravljenje največje rane človeštva – pomanjkanje povezanosti in občutka pripadnosti
 • nenadomestljiva izkušnja slišanosti in sprejetosti
 • life simulator (naš “secret sauce”)
 • osebna izkušnja, ki te spremeni za zmeraj
 • lep in globok zaključek poletja s pomenom
f.e.e.l. your life ROGLA
4-dnevni zaključni intenziv
f.e.e.l praktikum
4-urna praktična delavnica
 • spoznavanje udeležencev
 • uvodni praktikum iskrenega izražanja, čustvene moči in ranljivosti
 • prvi okus zdravljenja največje rane človeštva – pomanjkanje povezanosti in občutka pripadnosti
 • nenadomestljiva izkušnja slišanosti in sprejetosti
 • pokušina life simulatorja (naš “secret sauce”)
 • družanje s pomenom in zdravljenje osemljenosti oz. občutka, da si edini s svojimi izzivi in občutki

Utrinek iz F.E.E.L. Membership srečanja

Svet se ne sesuje, če jokam

Izberi svoj program

F.E.E.L. & Manifest
online program - home study
 • celoletni online program
 • vstopnica za 4-urno delavnico F.E.E.L. Praktikum
 • vstopnica za 4-dnevni zaključni intenziv F.E.E.L. Your Life 2022

297 € (DDV vključen)

F.E.E.L. & Sočutno starševstvo
online program - home study
 • celoletni online program
 • vstopnica za 4-urno delavnico F.E.E.L. Praktikum
 • vstopnica za 4-dnevni zaključni intenziv F.E.E.L. Your Life 2022

297 € (DDV vključen)

F.E.E.L. Membership
članstvo
 • program F.E.E.L. & Manifest (12 mesečni dostop)
 • program F.E.E.L. & Sočutno starševstvo (12 mesečni dostop)
 • mesečno LIVE predavanje na izbrano tematiko
 • mesečni LIVE F.E.E.L. trening in primeri iz prakse
 • mesečno LIVE srečanje za vprašanja in odgovore
 • mesečni pogovor z zunanjim strokovnjakom
 • sodelovanje v temi meseca
 • vroči stol
 • vstopnica za 4-urno delavnico F.E.E.L. Praktikum
 • vstopnica za 4-dnevni zaključni inteziv F.E.E.L. Your life 2022

397 € / leto (DDV vključen)
ali
39 € / mesec (DDV vključen), 12 mesecev

ZA PARE:
597 € / leto (DDV vključen)
ali
59 € / mesec (DDV vključen), 12 mesecev

F.E.E.L. VIP Membership
članstvo z individualnim mentorstvom
 • program F.E.E.L. & Manifest (12 mesečni dostop)
 • program F.E.E.L. & Sočutno starševstvo (12 mesečni dostop)
 • mesečno LIVE predavanje na izbrano tematiko
 • mesečni LIVE F.E.E.L. trening in primeri iz prakse
 • mesečno LIVE srečanje za vprašanja in odgovore
 • mesečni pogovor z zunanjim strokovnjakom
 • sodelovanje v temi meseca
 • vroči stol
 • vstopnica za 4-urno delavnico F.E.E.L. Praktikum
 • vstopnica za 4-dnevni zaključni inteziv F.E.E.L. Your life 2022 in mastermind kosilo na intenzivu
 • 3 individualne ure

997 € / leto (DDV vključen)

ali

97 € / mesec (DDV vključen), 12 mesecev

Podrobneje o F.E.E.L. Membership

F.E.E.L. Membership poteka v obliki online programa z zaključnim 4-dnevnim intezivom F.E.E.L. YOUR LIFE 2022.

Pričetek: pridružite se nam lahko kadarkoli
Trajanje: 12 mesecev z možnostjo podaljšanja

1. torek v mesecu: live predavanje/vaje
3. torek v mesecu: live srečanje za vprašanja in odgovore
4. torek v mesecu: dan zate

Gostujoča predavanja: po mesečnem urniku, ki ga dobite ob začetku meseca.

Vedno ti je na voljo posnetek, ki ostane v fb skupini in v učilnici.

Ura srečanj: ob 20.00 uri
Trajanje srečanj: 90 minut

Vključeni programi:

 • F.E.E.L. & MANIFEST (opis v nadaljevanju)
 • F.E.E.L. & SOČUTNO STARŠEVSTVO (opis v nadaljevanju)

Vključene delavnice:

 • F.E.E.L. YOUR LIFE (4-dnevni intenziv, opis v nadaljevanju)
 • F.E.E.L. PRAKTIKUM (4-urna delavnica, opis v nadaljevanju)

Privatna FB skupina: predavanja in vaje se odvijajo v zaprti fb skupini, do katere imajo dostop samo člani

Učilnica: vsa predavanja, vaje, meditacije, pogovori so shranjeni v učilnici, do katere imate dostop v času članstva

F.E.E.L. & MANIFEST je program, ki ga vodim Špelca. V njem vzljubiš svoja čustva in tvoje čutenje dobi smisel in lepoto.

Poleg tega dobiš izjemne rezultate, saj vse težave obrneš v vir svoje največje moči, zadovoljstva in povezanosti z ljudmi okoli tebe.

Prebudiš svojo najboljšo energijo, kvalitete in svoje najboljše, a še skrite lastnosti. Manifestiraš, kar si želiš. Živiš svobodo in poslanstvo.

Si slišan-a, upoštevan-a, spoštovan-a in razumljen-a.

Najdeš sebe in življenje!

1. modul: Anatomija težave

Ko se v življenju zaletiš v težavo, se ponavadi lotevamo na dva načina: rešujemo z znanjem in zavedanjem, ki ga že imamo, ali pa se skušamo sprijazniti, da tako pač je.

Čarobnost se zgodi, ko se poglobiš v to, kaj težava v človeškem svetu sploh je. Najlepše pri težavi je to, da je v njej ujeta tvoja najboljša energija, tvoje najboljše lastnosti in tvoje edinstvene kvalitete, ki spijo zamrznjene v času in čakajo, da jih prebudiš.

V tem modulu se naučiš čustvene transformacije, ki te v praksi pelje skozi težave, prebudiš vse, našteto zgoraj, se ti zgodi najlepše: najdeš sebe in zraven tega še z lahkoto uresničiš in manifestiraš, kaj si želiš.

2. modul: Zakaj in kako poteka manifestacija skozi čustva?

V tem modulu se podaš onkraj delitve čustev na “pozitivna” in “negativna”, ampak dejansko razumeš pomen, podporo in energijo čustev v svojem življenju.

Naučiš se zajeti to energijo in jo uporabiti kot veter v svoja jadra. Postaneš neukrotljiva in hkrati iskreno povezujoča, iskreno nepremagljiva in hkrati mehko prepustna za najlepše energije človeške izkušnje.

Modul je praktičen in na mnogih primerih pokaže, kje se tvoja manifestacija ujame in kako jo sprostiti, da ponovno steče.

3. modul: F – kaj pomeni “občutiti” in zakaj je to pomembno?

V tem modulu se posvetiš sebi in temu, kako v življenjskih situacijah prepoznaš, kje izgubljaš čustveno moč in kdaj te odnese na običajne tire (v umik, prepir, zamero, izbruh, “tiho mašo”, k hladilniku, po čokolado, v delo ali še kam.) Spoznaš, kako namesto izgubljanja okrepiš svojo čustveno moč, iskrenost in ranljivost, s katerimi ustvarjaš najlepši odnos s seboj in z ljudmi okoli sebe.

V tem modulu svoje občutke sprejmeš kot svoje vodnike, ki te vodijo v najboljše odločitve in nikoli več ne rečeš “zakaj nisem poslušal-a sebe?”

4. modul: E – pomagaj si z modrostjo svojega telesa

Ko prepoznaš in se odločiš, da si na voljo za občutenje, je čas, da se lotiš očiščenja čustvene navlake in poenostavljanja. To se lahko zgodi le skozi “utelešanje” občutkov. Občutki so zdravilni in mnogo, mnogo bolj enostavni, če jih čutiš v telesu, namesto da ostaneš “v glavi”.

V tem modulu se posvetiš pomembnim znakom, ki ti sporočajo, kdaj si ali nisi zares v telesu, in temu, kako to živeti vsakodnevno. Doživiš velikansko olajšanje, ko zapustiš čebelnjak v svoji glavi, se razbremeniš prekomernega sukanja v mislih in se spustiš iz glave v telo. To ti odvzame ves stres, te okrepi v jasnosti, ti podari mirne noči in polno življenje.

5. modul: E – izrazi iskrene občutke

V tem modulu je čas, da greš globlje, saj želiš zgraditi lahkotno a hkrati globoko čustveno življenje. To pomeni, da občutke ne samo občutiš, ampak tudi iskreno poimenuješ, kar bo čudežno spremenilo vse tvoje zahtevne situacije in odnose, tudi najbolj trde orehe.

F.E.E.L. izražanje je ključ do manifestacije, saj se naučiš izražati tako, da sprostiš energijo, ki ti preprečuje manifestacijo tvoje želje.

To je enostavno in izjemno potentno znanje, naš “signature”, ki te bo spremljalo do konca življenja.

6. modul: L – prepusti se in pričakuj čudež

Zdaj je čas, da žanješ. Veliko delo je že opravljeno in končno si prispel-a do točke, ko se lahko prepustiš.

Vsi bi si želeli prepustiti se že včeraj, a ni tako? Pa vendar velikokrat traja (pre)dolgo, da res dosežeš stanje, ko steče. F.E.E.L. je najkrajši in najbolj učinkovit proces, ki prepuščanje spremeni v prijetno in globoko opravilo in te odpelje v uresničenje tvojih sanj.

A prepuščanje ne pomeni samo čakanja ali pasivnosti, je še mnogo mnogo več. Pomeni, da se v tebi odpre neverjetna, prej nepoznana čustvena moč, ki jo lahko uporabiš za odziv na kakršnekoli okoliščine in kreiranje svojega sanjskega življenja.

Vaje, vodene meditacije, vprašanja za poglobljeno samospoznavanje.

Ta del omogoča, da znanje preizkusite v praksi, ga utrdite in z njim dosežete najgloblje točke svoje duše.

Omogoča vam tudi, da se poglobite vase na nov način in s tem dosežete zdravljenje tudi najbolj trmastih težav.

F.E.E.L. & SOČUTNO STARŠEVSTVO je program, ki ga vodim Janja. V njem je zbrano celotno znanje o sočutnem starševstvu ne enem mestu, podkrepljeno z mnogimi konkretnimi izzivi in situacijami iz vsakdanjega življenja.

Skozi 8 modulov te vodim do starša, ki razume svojega otroka v različnih razvojnih obdobjih in ki razume tudi sebe v različnih situacijah. Ko enkrat razumemo, smo lažje tudi sočutni.

Naučil-a se boš, kako odreagirati spoštljivo in avtentično ter kako z otrokom zgraditi odnos tako, da bo v tebi videl pozitivno avtoriteto, kateri bo z veseljem sledil.

Naučil-a se boš, kako meje postavljati spoštljivo in hkrati odločno.

S svojim otrokom boš bolj igriv-a, sproščen-a in spontan-a.

Manj te bo strah delati napake, lažje jih boš popravil-a in se iz njih nekaj naučil-a. Napake boš začel-a jemati kot nujni del starševstva, iz katerih se uči tudi otrok.

Ob otrokovih izbruhih in vedenjih, ki ti sedaj grenijo življenje, boš ostal-a mirnejši-a in rezultat bo medsebojna povezanost, namesto odtujenost ter konflikti.

1.modul: Odnos- najpomembnejše (in velikokrat edino učinkovito) vzgojno orodje

Mnogi starši so prepričani, da so meje (in v tem kontekstu največkrat kaznovanje) tisto glavno vzgojno orodje, ki jim daje moč in nadzor. Vendar temu ni tako. Najpomembnejše vzgojno orodje so odnos, stik in bližina, ki dajejo občutek povezanosti in varnosti.

Ko se otrok ob nas starših počuti varnega, nam bolj zaupa in na tak način ga tudi lažje vodimo, predvsem s svojim zgledom. Ko se otrok ob nas počuti varnega, obstaja večja verjetnost, da se bo v kritičnih situacijah zatekel ravno k nam in ne k vrstnikom (ki so ponavadi izgubljeni prav tako kot sam), drugim odraslim osebam ali celo alkoholu in drogam.

V tem modulu bomo spoznali, kako zgraditi takšen zaupen odnos tako, da bo nato postavljanje mej veliko lažje in veliko redkeje potrebno.

2.modul: Kako se lahko umirim, ko otrok pritiska na moje gumbe

Joj, kako me jezi, ko ne pospravi za sabo! Najraje bi znorel-a, ko ga pokličem že petič pa me še kar ignorira. Pobesnim, ko se v trgovini vrže na tla in zahteva tisto čokoladico.

Poznate takšne situacije in reakcije nanje, kajne?

Mnogi starši so prepričani, da bi bili oni najbolj umirjeni starši na svetu, če bi se njihov otrok lepše obnašal. ;) Vendar ponavadi ne gre tako. Najprej moramo starši ozavestiti, da naše reakcije na otrokovo vedenje samo v 5% pripadajo trenutni situaciji, vseh ostalih 95% pa pripada nekemu dogodku iz preteklosti, najverjetneje iz našega otroštva.

V tem modulu se bomo naučili, kako prepoznati, da gre za situacijo iz preteklosti in kako ravnati v tej situaciji tako, da bomo naslednjič lahko ostali bolj mirni in osredotočeni.

V tem modulu predstavim kratkoročne in dolgoročne strategije za umirjanje.

3. modul: Vse o sočutnih in osebnih mejah

Meje so poleg odnosa, najpomembnejši del vsake vzgoje. Lahko jih postavljamo grobo, celo nasilno in s tem prekinemo odnos ter prizadenemo otroka ali pa jih postavimo prepozno, mej sploh ne začutimo v svojem telesu ali pa pri njih oklevamo, ker se bojimo otrokovega izbruha ali pa tega, da bi otroka z mejami travmatizirali.

Obstaja pa še tretji način- sočuten in hkrati odločen.

V tem modulu bomo spoznali, zakaj se otroci grdo obnašajo ter kako meje postaviti tako, da otroka ne prizadenemo, hkrati pa ne poteptamo svojih vrednot in potreb.

4. modul: Zakaj kaznovanje dolgoročno ne deluje in kaj narediti namesto tega

Kaznovanje je ena od starih oblik izvajanja nadzora in vzgajanja v ubogljivost. Mnogi starši se zavedamo, da kaznovanje škoduje odnosu z našim otrokom, saj se otrok ob tem mnogokrat počuti nerazumljenega, neslišanega in prizadetega.

Zaradi tega se še bolj upre našim zahtevam ali pa se zapre vase.

Hkrati pa se bojimo opustiti grožnje in kaznovanje zato, ker nimamo drugih načinov, s katerimi bi otroku pokazali, da je njegovo obnašanje nesprejmljivo.

V tem modulu bomo spoznali, zakaj je kaznovanje stvar pretekle vzgoje in kaj narediti namesto tega. Spoznali bomo tudi razliko med posledico in kaznovanjem.

5. modul: Kako ravnati ob otroškem joku in čustvenih izbruhih

Otroški jok je komunikacija že od rojstva naprej, ki jo mnogi starši zamenjujejo za manipulacijo in izsiljevanjem. Mnogim staršem otrokov jok vzbudi neprijetne občutke (od jeze, žalosti, strahu, sramu, razočaranja, itd.), s katerimi mnogokrat ne znajo ravnati. Posebej trd oreh je otroška trma, oziroma čustveni izbruhi, ki mnoge starše spravljajo v obup.

V tem modulu bomo spoznali, zakaj otroci jočejo, zakaj imajo čustvene izbruhe in kako ob njih ravnati tako, da ostanemo z otrokom povezani.

6. modul: S partnerjem sva na nasprotnih bregovih

Ali se moramo s partnerjem vedno strinjati glede vzgojnih postopkov? Kaj naj naredim, če se partner vtika v mojo vzgojo in mi ruši avtoriteto? Kaj lahko naredim, če se zavem, da se jaz vtikam v partnerjevo vzgojo in bi rad-a prenehala s tem?

Kaj mi sporoča moja jeza glede partnerjevega načina vzgoje?

Vse to in še več v 6.modulu.

7.modul: Komunikacija in pogovor- Kako se pogovoriti z otrokom, ko vse drugo zataji

Določeni komunikacijski vzorci odnos z našim otrokom poglabljajo in gradijo, spet drugi ga rušijo. Katere so tiste besede, ki bolijo in kaj pri otroku povzročijo

Katere so tiste besede, ki otroka v situaciji podprejo, gradijo samozavest in samopodobo?

V tem modulu bomo spoznali tudi koncept avtentičnega pogovora, ki deluje tudi v situacijah, ko vse drugo preprosto odpove (starši pravimo, da ne pomaga ne zlepa ne zgrda).

Izjemno pomemben modul, ki vam bo dal mnogo več kot pričakujete.

8.modul: Kako postati pozitivna avtoriteta, ki ji bo otrok z veseljem sledil

Otroci potrebujejo vodstvo, zato da se počutijo varni in da nas lahko upoštevajo ter nam sledijo.

Če je naše vodstvo pregrobo, avtoritarno, se nam otroci začnejo upirati.

Če pa vodstvo prevzamejo otroci, postanejo zahtevni, nespoštljivi, celo nasilni, kar je znak stiske, oziroma njihovega občutka, da niso varni.

V tem modulu se bomo naučili, kakšne kvalitete moramo kot vodje razviti, da smo kompetentni odrasli, ki jim otroci z lahkoto sledijo in jih upoštevajo ter spoštujejo.

Pričetek: pridružite se nam lahko kadarkoli

Konec: 12 mesecev z možnostjo podaljšanja

1. torek v mesecu: live predavanje/vaje
3. torek v mesecu: live srečanje za vprašanja in odgovore
4. torek v mesecu: dan zate

Gostujoča predavanja: po mesečnem urniku, ki ga dobiš ob začetku meseca.

Bonus 4-dnevni zaključni intenziv F.E.E.L. YOUR LIFE Rogla 2022:

 • Pričetek: četrtek, 18. avgust ob 17.00 uri
 • Zaključek: nedelja, 22. avgust ob 15.00 uri.
 • Kraj: Hotel Rogla

Bonus 4-urna delavnica F.E.E.L. PRAKTIKUM:

 • Pričetek: sobota, 14. maj 2022 ob 10.00 uri.
 • Zaključek: sobota, 14. maj 2022 ob 14.00 uri.
 • Kraj: Mladinski dom Smolnik (oz. po dogovoru)

Glede na zanimanje bomo izvedli več delavnic F.E.E.L. PRAKTIKUM in si lahko izbereš datum, ki ti ustreza.

BONUS! (neprecenljivo)

Udeležba na 4 dnevnem intezivu F.E.E.L. YOUR LIFE 2022!

Na dogodku skozi F.E.E.L. občutimo svoje lastne ovire do tega, da kreiramo življenje, ki ga želimo. Skupaj kreiramo obilje ljubezni, povezanosti, podpore, harmonije, časa, dela, ki ga imate radi in na koncu seveda tudi denarja.

Inteziv bo od 18. – 21. avgusta 2022 na Rogli:

 • Pričetek: četrtek, 18. avgust ob 17.00 uri.
 • Zaključek: nedelja, 21. avgust ob 15.00 uri.
 • Prenočišče in prehrana nista vključena v ceno. Uredimo ti ugodnejše cene v hotelu Rogla in Planja. Informacije dobiš ob vpisu v F.E.E.L. MEMBERSHIP oz. ustrezni program.

F.E.E.L. Membership je online program.

To pomeni, da:

 • Poteka v celoti preko spleta (razen zaključni dogodek F.E.E.L. YOUR LIFE 2022 in delavnica F.E.E.L. PRAKTIKUM)
 • Vsa predavanja se snemajo, tako da lahko pogledaš/poslušaš posnetek, če ti termin predavanja v živo ne ustreza, ali pa če želiš določeno predavanje poslušati večkrat.
 • Imaš svobodo sodelovanja, saj lahko sodeluješ od kjerkoli (tudi med dopustom), le internetno povezavo potrebuješ.

Za sodelovanje potrebuješ internetno povezavo, mikrofon in kamero (kamera ni obvezna). Lahko sodeluješ tudi preko telefona.

V primeru vprašanj, kako sodelovati, ti je za tehnično podporo na voljo naša ekipa.

Za sodelovanje v FB skupini potrebuješ FB profil.

Sodelovanje ti bo vzelo okrog 4 ure tedensko, predlagam pa ti, da si rezerviraš dnevni čas, da v miru vadiš F.E.E.L.

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 39 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.

Ne zapuščaj me prosim … (Špelcina zgodba)

Pred nekaj dnevi sva s sinom na sprehod peljala psa. V pogovoru sem ga prosila, da naj nekaj dela drugače in se je počutil, da ga totalno kritiziram. Energičen kot je, je šel v zrak kot raketa.

On je tisti, ki me je naučil, kako ravnati z najstnikom, ki prekomerno izraža svojo jezo, kar je opisano v knjigi POMAGAJTE NAJSTNIKU (in drugim okoli sebe) IZRAZITI JEZO.

Bil je tako besen, da se je obrnil in napotil nazaj proti domu. Takrat je vzkipelo v meni. “Ne dovolim, da greš zaradi “napake”, ki sem jo po tvoje naredila!” … sem se jezila. Poskusila sem z lepšim tonom: “Daj pridi no … ni prav, da greš nazaj …, ni prav, da zapuščaš ljudi, če so po tvoje kaj naredili narobe … 5 sekund te bom še čakala, potem pa grem sama naprej …“

Ni mi lahko pisati te prigode, ker me je sram. A ker vem, da se vsi najdemo v takih situacijah, bom iskrena in priznala, še posebej, ker sem se iz svoje reakcije in iskrenega vpogleda vanjo toliko naučila!

On je predstavnik novodobnih otrok. Iskren je, jasno čuti in se ne da kar tako potegniti v čustvene reakcije drugih ljudi. Zato kljub mojim grožnjam, razumnemu prigovarjanju in moledovanju ni prišel. Obrnil se je in odšel proti domu.

V meni je vrelo dalje. Kako moreš? Nikoli več ne grem s teboj na sprehod. Ko pridem domov, se ne bom pogovarjala s teboj. Ne, to še ni dovolj … odšla bom iz tega, kar delava skupaj, ne bom ti več pomagala, ker si ne dovolim, da se tako obnašaš do mene … sem brbotala. Res sem bila besna.

Najbrž vam ta trenutek ni težko opaziti moje čustvene reakcije in tega, da v navalu jeze rečem besede in mislim misli, ki jih ne mislim resno niti jih nikoli ne bom izvedla. A v tem ni glavno učenje te zgodbe, to je samo prva plast, ki jo je relativno enostavno opaziti.

Moj bes je trajal kakšno minutko ali dve, dokler me ni zadelo. Jezim se na njega, ker me “zapušča”, v naslednjem trenutku pa se sama “odločim za kazen, da bom odšla iz najinega skupnega projekta” oz. prenehala s pomočjo njegovim sanjam?

Kaaaaj?

Jaz sem torej tista, ki takrat, ko so moja čustva premočna, reagiram z “zapuščanjem”. Jaz ne zmorem ostati v svojih čustvih, jih prečutiti s F.E.E.L. in zato grem? Ali vsaj pomislim na to, da grem?

Odprl se je jez. Kolikokrat na robu, ko ne zmorem več, pomislim na to, da grem? Da preneham? Da izstopim?

Šla sem globlje. To je “dediščina” moje mame, še bolj pa očeta. Oba sta odšla, ko je bilo čustveno premočno zanju, ko nista znala ali zmogla s tem, kar se dogaja v njiju.

“Zapustite” lahko na več načinov. Ni nujno, da fizično. Odnos oz. pristni stik v odnosu lahko zapustite tudi s tišino, odmikom, ignoriranjem, trmarjenjem, prepirom, pretvarjanjem, da je vse v redu. Če smo iskreni, to počnemo čisto vsi. Pomembno je, da opazimo in ko opazimo, kaj s tem naredimo.

Namesto “zapuščanja” in čustvene reakcije sem torej v tistem trenutku izbrala F.E.E.L. Kar pomeni, da sem svojo energijo vrnila vase, pustila sina in situacijo ob strani in se dala na voljo za občutenje.

V meni je bila žalost. Nezadovoljstvo in nesprejemanje nekih zadev. Strah. Pod vsem tem pa sem odkrila iskreno, pristno, grenko razočaranje.

Pa ne občutek, da me je nekdo ali nekaj razočaralo. Samo občutek razočaranja, ki ni bil vezan na zunanje okoliščine. Tak globok, a tako zelo odrešujoč občutek.

Ko začutite svoja iskrena čustva, pa četudi so neprijetna, se ta čustva olajšujoča in zelo kratka. Kot otroški jok se raztopijo v minutki ali dveh.

Zato sem samo ostala s svojim razočaranjem. Dovolila sem mu, da je, da nima zgodbe in da potuje svojo pot po mojem telesu.

Trajalo je minutko, dve, tri … ne vem. A naenkrat sem postala lahkotna in dobre volje. Moje srce se je odprlo in začutila sem, kako rada imam sina. Razumela sem, da mi je ponovno dal učno lekcijo, da pogledam v svoj vzorec zapuščenosti in zapuščanja.

Kajti moj največji AHA moment je bil, da se pod mojo reakcijo zapuščanja skriva razočaranje. Da ga ne bi občutila, raje “zapustim”. Če ga občutim in občutku dam prostor, se v odnosu znova lahko približam.

Heureka!

Ko sem prišla domov, sem bila mirna in počutila sem se povezano, s seboj in s sinom. Tudi on se je obnašal prijazno in pomirjeno. Lahko bi ga ranila in njegovo samozavest spravila za stopničko ali deset navzdol.

Tako pa je vidno zrasel v občutku, da je pomemben, da je najin odnos pomemben in da v težavnih situacijah ne zapuščamo ampak čutimo in se globlje povežemo. Tako se korak po korak gradi v odraslega človeka, ki bo samozavesten, srečen in kompetenten, ob vsem tem pa takšna vedno bolj postajam tudi jaz.

Po pravici povedano, sem na vsebino, zakaj se je med nama zgodil incident, pozabila. Nisem pa pozabila tega, da bom prihodnjič, ko me popade “zapuščanje”, zmogla v občutke namesto v običajne, od družine podedovane reakcije. Nisem pozabila tega, da me bo prehod skozi občutke pomiril in vedno znova povezal z ljudmi namesto me od njih oddaljil.

PS: Zapuščanje se nikoli več ponovilo. To je čudež. Ko nekaj prečutite, se drugi pričnejo “čudežno” obnašati drugače.

PPS: Ko vse drugo odpove, poskusite F.E.E.L. Garantiram vam čudež.

Pridruži se F.E.E.L. MEMBERSHIP

F.E.E.L. MEMBERSHIP je F.E.E.L. šola, ki bo zate skrbela vse leto. V njej dobiš več kot 300 ur najbolj neposrednega in zdravilnega mentorstva, spremstva, vaj, uvidov, prebojev in na koncu rezultatov.

• Ker verjamemo, da je F.E.E.L. stalna podpora, mentorstvo in to, da smo skupaj.
• Ker verjamemo, da v F.E.E.L. nisi sam in prepuščen samemu sebi.
• Ker verjamemo, da je F.E.E.L. način življenja, ki vsak dan postreže s priložnostjo za rast in te želimo v tej rasti podpreti.

Ker želimo, da se v F.E.E.L. Membership lahko vpišete vsi, ki želite vzljubiti svoja čustva, dvigniti čustveno inteligenco, razrešiti svoje trmaste izzive, se povezati z ljudmi okoli sebe in biti slišani, sprejeti in spoštovani, smo za vas pripravili posebno ceno, možno pa je plačilo tudi na obroke!

F.E.E.L. & Manifest
online program - home study
 • celoletni online program
 • vstopnica za 4-urno delavnico F.E.E.L. Praktikum
 • vstopnica za 4-dnevni zaključni intenziv F.E.E.L. Your Life 2022

297 € (DDV vključen)

F.E.E.L. & Sočutno starševstvo
online program - home study
 • celoletni online program
 • vstopnica za 4-urno delavnico F.E.E.L. Praktikum
 • vstopnica za 4-dnevni zaključni intenziv F.E.E.L. Your Life 2022

297 € (DDV vključen)

F.E.E.L. Membership
članstvo
 • program F.E.E.L. & Manifest (12 mesečni dostop)
 • program F.E.E.L. & Sočutno starševstvo (12 mesečni dostop)
 • mesečno LIVE predavanje na izbrano tematiko
 • mesečni LIVE F.E.E.L. trening in primeri iz prakse
 • mesečno LIVE srečanje za vprašanja in odgovore
 • mesečni pogovor z zunanjim strokovnjakom
 • sodelovanje v temi meseca
 • vroči stol
 • vstopnica za 4-urno delavnico F.E.E.L. Praktikum
 • vstopnica za 4-dnevni zaključni inteziv F.E.E.L. Your life 2022

397 € / leto (DDV vključen)
ali
39 € / mesec (DDV vključen), 12 mesecev

ZA PARE:
597 € / leto (DDV vključen)
ali
59 € / mesec (DDV vključen), 12 mesecev

F.E.E.L. VIP Membership
članstvo z individualnim mentorstvom
 • program F.E.E.L. & Manifest (12 mesečni dostop)
 • program F.E.E.L. & Sočutno starševstvo (12 mesečni dostop)
 • mesečno LIVE predavanje na izbrano tematiko
 • mesečni LIVE F.E.E.L. trening in primeri iz prakse
 • mesečno LIVE srečanje za vprašanja in odgovore
 • mesečni pogovor z zunanjim strokovnjakom
 • sodelovanje v temi meseca
 • vroči stol
 • vstopnica za 4-urno delavnico F.E.E.L. Praktikum
 • vstopnica za 4-dnevni zaključni inteziv F.E.E.L. Your life 2022 in mastermind kosilo na intenzivu
 • 3 individualne ure

997 € / leto (DDV vključen)

ali

97 € / mesec (DDV vključen), 12 mesecev

Najina osebna garancija

Popolnoma zaupava temu, da F.E.E.L. lahko reši vaše težave. Ne obljubiva, da jih reši čez noč, a obljubiva, da te konstantno premika proti temu, da bo težava rešena, in po poti deli neprecenljiva darila.

Zato ti dajemva svojo osebno garancijo.

Če boš 1 leto redno vadil-a F.E.E.L. in ne boš dobil-a neprecenljivih pozitivnih rezultatov, ti brez besed vrneva ves tvoj vplačan denar in ti dodatno podariva vstopnico za enega od naših dogodkov po izbiri.

Dobrodošel-a!

Dobrodošel-a in hvala za tvoje zaupanje!

Obljubiva ti, da bo to dragoceno potovanje, zdravljenje, čutenje in ustvarjanje novega življenja, ki te bo naučilo vzljubiti svoja čustva, dvigniti čustveno inteligenco, ti pomagalo razrešiti tvoje trmaste izzive, te okrepilo, da se povežeš z ljudmi okoli sebe in ti zagotovilo, da boš slišan-a, sprejet-a, ljubljen-a in spoštovan-a!

Nikoli ne pozabi, neizmerno zaupava v tvoj uspeh!

vaši

moje obilje
sta čas in
svoboda

Nekatere morda zanima njena akademska pot.

Izkušnje si je nabirala kot doktorica znanosti na FERI v Mariboru in kot ustanoviteljica ter prva slovenska svetovalka za dojenje IBCLC v neprofitni organizaciji Štorklja. Ob tem delu je končala šestletno šolanje za bioenergetsko zdravljenje in psihologijo uma in telesa na šoli Barbara Brennan School of Healing. Svoje znanje nadgrajuje pri priznanih mednarodnih mentorjih.

Ker med obstoječimi poklici ni našla svojega, ga je ustvarila – imenuje se F.E.E.L.™ LEADER. Vsako leto diplomira lepo število F.E.E.L.™ LEADER-jev, ki so usposobljeni za skupinski čustveni proces.

Druge bolj zanima njeno osebno potovanje. Osebno je doživljala velike premike že kot mlado dekle, saj se je pri 17 izvlekla iz prve vrste nasilja v odnosih. Nato je kriz doživela še kar nekaj, najhujša pa je bila, ko je razpadel njen zakon, zadolžila se je, da je preživela, zbolela in skoraj izgubila hčerkico.

Ta kriza jo je dokončno postavila na pot, ki jo skupaj z vami hodi še danes. Če vas zanima bolj konkretno, potem Špelca pravi, da:

 • je doživela fizično, psihično, energetsko in mentalno nasilje v odnosih in se z vsakim vedno bolj postavljala na prvo mesto ter postajala vedno bolj zvesta svoji resnici
 • je nadvse rada mama, in hkrati je to njen največji transformativni poligon (na pot razvoja je stopila tudi zato, da bi nehala vpiti na otroke)
 • se je uspela razvezati in osvoboditi toksičnega odnosa (ni bilo lahko)
 • se je skozi F.E.E.L. naučila, kako se izražati tako, da ne večaš razdalje ampak se povezuješ z ljudmi, ki jih imaš rad in so ti pomembni
 • je ozdravila finančnega raka, saj je na škrge preživela veliko krizo, nato pa vse družinske finančne uničujoče vzorce obesila na klin in se odločila, da bo milijonarka
 • je bila uspešna alpinistka in njeno steno krasi priznanje za slovensko alpinistko leta
 • se pogumno poda v vode čustev in uči jadrati po še tako razburkanih čustvenih morjih
 • njeni študenti so F.E.E.L. izobraževalne programe poimenovali F.E.E.L. DRUŽINA in to je največje priznanje, ki ga je lahko dobila.

Mnogo let je iskala poslanstvo.

Danes ga živi in je predana mentorica tisočim, ki vas spremlja, ko kreirate lepe odnose ter dosegate sanje, srečo in izpolnjenost.

zaupam
vase in
v življenje

Njeno najpomembnejše spoznanje v teh zadnjih letih je to, da se največje celjenje ne zgodi v glavi, ampak na nivoju čustev in telesa. F.E.E.L. jo je naučil, kako skozi naraven čustven proces čustva začutiti, jih izraziti in spustiti skozi svoje telo.

S pomočjo F.E.E.L.-a ima:

 • mnogo večje zavedanje, kaj je to zdravo čustvovanje
 • nehala je bežati pred svojimi bolečimi občutki
 • ima veliko večjo kapaciteto biti s svojimi občutki in občutki drugih
 • veliko bolj je povezana s sabo in z drugimi
 • naučila se je razmejiti svojo odgovornost od odgovornosti drugih
 • naučila se je upravljati s svojo jezo
 • veliko pogosteje pride skozi konflikte povezana, namesto ranjena ali še bolj odtujena
 • veliko hitreje zmore sprejeti svojo odgovornost in se opravičiti
 • veliko bolj zaupa vase in v Življenje
 • prenehala je kričati na svoje otroke in je tako prekinila transgeneracijski vzorec (pravi, da je to njen največji dosežek!)
 • njeno življenje vsebuje vedno manj drame oz. je veliko bolj mirno
 • vedno lažje sprejema sebe in druge takšne kot so z vsemi plusi in minusi
 • vedno lažje se ranljivo izraža in je tudi slišana

Katere so njene specialnosti?

 • vzgoja in materinstvo
 • partnerstvo

Če imate izzive s tem, kako se povezati s svojim otrokom in/ali partnerjem, če imate izzive s postavljanjem mej in skrbjo zase, vam z veseljem pomaga na osebnem svetovanju.

Janja pa je tudi avtorica mnogih izdelkov za spoznavanje in povezovanje (družinska igra, partnerska igra, plakat za učenje čustvene inteligence, svetlobna kocka Mirne sanje) – vse izdelke najdete na www.socuten.si/trgovina

Lačeeeen sem (Janjina zgodba)

Mamiiiii, lačen sem. Lačen sem, lačen seeeeeem!

Jaz: Pa dobro, Jonas, saj nisi dojenček, no! Počakaj minuto, saj sem ti rekla, da je juha že kuhana, samo na krožnik jo še dam.

Še kar ne neham: Ne prenašam tega, da name vršiš tak pritisk. Nič ne znaš počakat….. Bla, bla, bla še nekaj minut brez prestanka.

Vmes ugotovim, da se je očitno sprožil nek moj triger in se umaknem.

Dam se na voljo za občutenje tako, da se vprašam, kaj se v resnici dogaja. Zakaj me Jonasovo obnašanje tako vznemirja?

V moji glavi bobni…… Razvajen, samoumevna sem, nič ne zna počakat, razvajen, razvajen….

Boli me…. Jočem….Prišla sem v telo….zdaj vem, da je olajšanje blizu.

Mama mora bit vedno tukaj za otroke, vedno mora bit na razpolago, vse je samoumevno…. mamo se itak scuza do konca, kolikor se le da…. vedno moram bit na voljo moškim….

Uau, tukaj pa zaboli kot noro. Vedno moram bit na voljo moškim.

V prsih in želodcu me hoče raztrgat, tako zelo boleče je tole prepričanje.

Izjočem do konca. In čutim olajšanje.

Res zanimivo, koliko tega prepričanja je še ostalo v meni. Do danes. Danes čutim, da je odšlo veliko tega.

Hvala, Jonas, da si me spomnil na to.

Globoko vase sem zakopala to bolečino samoumevnosti in biti moškemu na voljo v vsakem trenutku in zdaj vem, da je čas, da začnem globoko v sebi (ne samo v glavi) verjeti, da temu ni tako.

Zdaj zares verjamem, da so moški v podporo, da so hvaležni, da tudi oni poskrbijo zame, ne samo jaz za njih …

Hvala F.E.E.L.- u.

X

Da, vpisujem se na prednostno listo za obveščanje o začetku programa

Za prijavo izpolnite spodnji obrazec.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 39 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.