Feel Your Life

F.E.E.L. & Sočutno starševstvo

F.E.E.L. & SOČUTNO STARŠEVSTVO je on-line program, ki ga vodim Janja. V njem je zbrano celotno znanje o sočutnem starševstvu ne enem mestu, podkrepljeno z mnogimi konkretnimi izzivi in situacijami iz vsakdanjega življenja.

Skozi 8 modulov te vodim do starša, ki razume svojega otroka v različnih razvojnih obdobjih in ki razume tudi sebe v različnih situacijah. Ko enkrat razumemo, smo lažje tudi sočutni.

Naučil-a se boš, kako odreagirati spoštljivo in avtentično ter kako z otrokom zgraditi odnos tako, da bo v tebi videl pozitivno avtoriteto, kateri bo z veseljem sledil.

Naučil-a se boš, kako meje postavljati spoštljivo in hkrati odločno.

S svojim otrokom boš bolj igriv-a, sproščen-a in spontan-a.

Manj te bo strah delati napake, lažje jih boš popravil-a in se iz njih nekaj naučil-a. Napake boš začel-a jemati kot nujni del starševstva, iz katerih se uči tudi otrok.

Ob otrokovih izbruhih in vedenjih, ki ti sedaj grenijo življenje, boš ostal-a mirnejši-a in rezultat bo medsebojna povezanost, namesto odtujenost ter konflikti.

V F.E.E.L. & Sočutno starševstvo dobite:
  • 8 posnetih modulov
  • Vstopnico za 4-urno delavnico F.E.E.L. Praktikum
  • Vstopnico za 4-dnevni zaključni intenziv F.E.E.L. Your Life 2022

PROGRAM SE PRIČNE 1.11.2021!

297.00 

F.E.E.L. & Sočutno starševstvo je online – homestudy program.

Kaj dobiš v programu F.E.E.L. & Sočutno starševstvo?

12 MESEČNI DOSTOP DO 8 VNAPREJ POSNETIH MODULOV

1.modul: Odnos- najpomembnejše (in velikokrat edino učinkovito) vzgojno orodje

Mnogi starši so prepričani, da so meje (in v tem kontekstu največkrat kaznovanje) tisto glavno vzgojno orodje, ki jim daje moč in nadzor. Vendar temu ni tako. Najpomembnejše vzgojno orodje so odnos, stik in bližina, ki dajejo občutek povezanosti in varnosti.

Ko se otrok ob nas starših počuti varnega, nam bolj zaupa in na tak način ga tudi lažje vodimo, predvsem s svojim zgledom. Ko se otrok ob nas počuti varnega, obstaja večja verjetnost, da se bo v kritičnih situacijah zatekel ravno k nam in ne k vrstnikom (ki so ponavadi izgubljeni prav tako kot sam), drugim odraslim osebam ali celo alkoholu in drogam.

V tem modulu bomo spoznali, kako zgraditi takšen zaupen odnos tako, da bo nato postavljanje mej veliko lažje in veliko redkeje potrebno.

2.modul: Kako se lahko umirim, ko otrok pritiska na moje gumbe

Joj, kako me jezi, ko ne pospravi za sabo! Najraje bi znorel-a, ko ga pokličem že petič pa me še kar ignorira. Pobesnim, ko se v trgovini vrže na tla in zahteva tisto čokoladico.

Poznate takšne situacije in reakcije nanje, kajne?

Mnogi starši so prepričani, da bi bili oni najbolj umirjeni starši na svetu, če bi se njihov otrok lepše obnašal. ;) Vendar ponavadi ne gre tako. Najprej moramo starši ozavestiti, da naše reakcije na otrokovo vedenje samo v 5% pripadajo trenutni situaciji, vseh ostalih 95% pa pripada nekemu dogodku iz preteklosti, najverjetneje iz našega otroštva.

V tem modulu se bomo naučili, kako prepoznati, da gre za situacijo iz preteklosti in kako ravnati v tej situaciji tako, da bomo naslednjič lahko ostali bolj mirni in osredotočeni.

V tem modulu predstavim kratkoročne in dolgoročne strategije za umirjanje.

3. modul: Vse o sočutnih in osebnih mejah

Meje so poleg odnosa, najpomembnejši del vsake vzgoje. Lahko jih postavljamo grobo, celo nasilno in s tem prekinemo odnos ter prizadenemo otroka ali pa jih postavimo prepozno, mej sploh ne začutimo v svojem telesu ali pa pri njih oklevamo, ker se bojimo otrokovega izbruha ali pa tega, da bi otroka z mejami travmatizirali.

Obstaja pa še tretji način- sočuten in hkrati odločen.

V tem modulu bomo spoznali, zakaj se otroci grdo obnašajo ter kako meje postaviti tako, da otroka ne prizadenemo, hkrati pa ne poteptamo svojih vrednot in potreb.

4. modul: Zakaj kaznovanje dolgoročno ne deluje in kaj narediti namesto tega

Kaznovanje je ena od starih oblik izvajanja nadzora in vzgajanja v ubogljivost. Mnogi starši se zavedamo, da kaznovanje škoduje odnosu z našim otrokom, saj se otrok ob tem mnogokrat počuti nerazumljenega, neslišanega in prizadetega.
Zaradi tega se še bolj upre našim zahtevam ali pa se zapre vase.

Hkrati pa se bojimo opustiti grožnje in kaznovanje zato, ker nimamo drugih načinov, s katerimi bi otroku pokazali, da je njegovo obnašanje nesprejmljivo.

V tem modulu bomo spoznali, zakaj je kaznovanje stvar pretekle vzgoje in kaj narediti namesto tega. Spoznali bomo tudi razliko med posledico in kaznovanjem.

5. modul: Kako ravnati ob otroškem joku in čustvenih izbruhih

Otroški jok je komunikacija že od rojstva naprej, ki jo mnogi starši zamenjujejo za manipulacijo in izsiljevanjem. Mnogim staršem otrokov jok vzbudi neprijetne občutke (od jeze, žalosti, strahu, sramu, razočaranja, itd.), s katerimi mnogokrat ne znajo ravnati. Posebej trd oreh je otroška trma, oziroma čustveni izbruhi, ki mnoge starše spravljajo v obup.

V tem modulu bomo spoznali, zakaj otroci jočejo, zakaj imajo čustvene izbruhe in kako ob njih ravnati tako, da ostanemo z otrokom povezani.

6. modul: S partnerjem sva na nasprotnih bregovih

Ali se moramo s partnerjem vedno strinjati glede vzgojnih postopkov? Kaj naj naredim, če se partner vtika v mojo vzgojo in mi ruši avtoriteto? Kaj lahko naredim, če se zavem, da se jaz vtikam v partnerjevo vzgojo in bi rad-a prenehala s tem?

Kaj mi sporoča moja jeza glede partnerjevega načina vzgoje?

Vse to in še več v 6.modulu.

7.modul: Komunikacija in pogovor- Kako se pogovoriti z otrokom, ko vse drugo zataji

Določeni komunikacijski vzorci odnos z našim otrokom poglabljajo in gradijo, spet drugi ga rušijo. Katere so tiste besede, ki bolijo in kaj pri otroku povzročijo?
Katere so tiste besede, ki otroka v situaciji podprejo, gradijo samozavest in samopodobo?

V tem modulu bomo spoznali tudi koncept avtentičnega pogovora, ki deluje tudi v situacijah, ko vse drugo preprosto odpove (starši pravimo, da ne pomaga ne zlepa ne zgrda).

Izjemno pomemben modul, ki vam bo dal mnogo več kot pričakujete.

8.modul: Kako postati pozitivna avtoriteta, ki ji bo otrok z veseljem sledil

Otroci potrebujejo vodstvo, zato da se počutijo varni in da nas lahko upoštevajo ter nam sledijo.

Če je naše vodstvo pregrobo, avtoritarno, se nam otroci začnejo upirati.

Če pa vodstvo prevzamejo otroci, postanejo zahtevni, nespoštljivi, celo nasilni, kar je znak stiske, oziroma njihovega občutka, da niso varni.

V tem modulu se bomo naučili, kakšne kvalitete moramo kot vodje razviti, da smo kompetentni odrasli, ki jim otroci z lahkoto sledijo in jih upoštevajo ter spoštujejo.

VSTOPNICO ZA 4-URNO DELAVNICO F.E.E.L. PRAKTIKUM
VSTOPNICO ZA 4-DNEVNI ZAKLJUČNI INTENZIV F.E.E.L. YOUR LIFE 2022
X