Feel Your Life

Ko snamemo mavec s svoje duše

Spelca_ko_snamemo… oz. kako je dobro, če se počutiš izgubljeno
Ali ste imeli kdaj na nogi mavec? Jaz sem ga imela samo enkrat, v prvih letih službe na faksu, na Fakuleteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru. Najprej je bil šok, nato pa sem se navadila hoditi z njim. V tednih, ko mi je oklepal nogo, sem se privadila na gumijasto peto, na težje gibanje in nove dimenzije oddaljenosti do tal. Celo lažje smeri sem lahko splezala z njim ;-) Potem pa je prišel dan, ko so mi ga sneli.
Nikoli ne bom pozabila, kako so izgledala tla, ko sem skušala stopiti z mize, kjer so mi ga razrezali z noge. Bila so nekam daleč, predvsem pa niso bila ravna in so se odmikala in primikala. Sploh nisem znala stopiti na tla, pa sem imela mavec samo 3 tedne! Pri vsakem koraku sem se morala koncentrirati, pa ne zaradi slabše gibljivosti ampak zaradi dimenzije. Tla sploh niso bila tam, kjer sem jih pričakovala! (Moja nova dimenzija je bila namreč navajena stopati na gumijasto peto in trdo nogo).

Bila sem čisto izgubljena in nekaj dni je trajalo, da sem spet dojela, kje so moja tla. Zakaj vam to pripovedujem? Ker v zadnjem času dobivam precej odziva iz skupnosti Poslovne Boginje, da se počutite izgubljeno. In iz srca vam verjamem, da je res tako.

Kajti vaša duša, dragi moji, je mnogo mnogo let nosila mavec. Morala se je prilagajati okoliščinam, vzorcem, programom vaše okolice. Bili ste vzgojeni, da ni dobro biti preveč samozavesten, da je denar znak nepoštenja, da je “lastna hvala cena mala”, da “te bo jezik tepel, če govoriš svojo resnico”, da se punčke ne jezijo in fantje ne jokajo. Včasih smo bili odveč in globoko v nas živi prepričanje, da nas ljudje ne marajo. Ali pa nas prevarajo in nikomur ni mogoče zaupati. Da denar ne raste na drevesih. Da vsakdo, ki ti kaj ponuja, vleče denar iz tvojih žepov. Da je misliti nase sebično. Da je notranja moč nevarna – uh, pa še kako! Zato bodi raje tiho in ne moti! Ja, seveda, biti močna ni ženstveno! In biti ranljiv ni moško.

Če si vzamete čas, boste našli še cele sezname, kaj vse je mavec za vašo dušo. In ko pride pravi čas, ko imate podporo in prave okoliščine, pride pravi trenutek, pravi učitelj in prava podpora, se vaša rana zaceli. Mavca ne potrebujete več.

Samo zdaj je treba stopiti na tla! In prav zares, tla niso več tam, kjer so bila včasih. Občutek varnosti bo treba osvojiti na novo, ravnotežje poiskati v sebi. Nekaj dni bo trajalo, to drži.

Če se torej počutite izgubljene, ker je staro odpadlo, novega pa še ne obvladujete, bodite veseli in pomirjeni! To je znak, da se je rana zacelila, in da že vadite hojo po starem terenu na nov način! Na način, ki vaše duše ne oklepa več v mavec, ampak vam dovoli, da skačete, tečete, dihate, kričite, pojete, ustvarjate in v polno uživate svojo nazaj pridobljeno svobodo! Kot Heidi, ko se je iz Frankfurta vrnila k dedu na Planino!

Če ste torej ta trenutek izgubljeni, živite malo bolj počasi in zavestno, da se dobro naučite govorice svoje duše. Kmalu boste tekli na polno!

Če pa se ta trenutek v vas trga hrepenenje, da bi slekli svoj mavec, potem se vprašajte: katera rana se v meni še celi? Kaj si želim, kako si želim? Kaj sem pripravljen-a za to storiti?

In pridite bližje! Pomoč in podpora je pred vašim nosom!

(kmalu bo izšel program Poslovne Boginje za 2014, gotovo boste našli kaj zase!)
Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.