Feel Your Life

100% uspešna prodaja [je to sploh mogoče?]

100% uspešna prodaja. Pa je to sploh mogoče? Je mogoče! Presenečeni boste videli, da prav tak uspeh lahko doživite tudi vi!

Morda si zdaj predstavljate, kako se pogovarjamo s svojimi potencialnimi strankami in vsi vedno brez pomisleka rečejo DA?

Naj vam povem, da ni tako.

Nimam v rokah čarobne palčke, s katero bi čarala rezultate, v katerih ne bi bilo razočaranja ali zavrnitev. Daleč od tega. Še vedno se dogaja vse, kar človeška izkušnja potrebuje, k temu pa sodi seveda tudi cela paleta čustev.

Kaj torej velja, če si vseeno drznem govoriti o 100% uspehu?

Najprej naj definiram, da ne govorim o kakršnikoli prodaji ampak o srčni prodaji.

Predpogoj zanjo je, da je vaš izdelek ali vaša storitev etična, da je poštena in da je njen osnovni namen, da nekomu pomaga spremeniti življenje na bolje.

S srčno prodajo odpade scenarij, ko je namen nekoga zgolj zaslužiti.

“Vaši kupci niso bebci”, rada reče moja kolegica Lenja Faraguna in res je, če je vaš namen zgolj zaslužiti, bodo vaši kupci to začutili.

Ljudje imamo izjemno visoko razvit čut za iskrenost in avtentičnost.

Pomislite na to, kolikokrat ste vi kot kupec imeli čuden občutek, čeprav je navzven vse izgledalo čudovito? In vas ta občutek ni varal? Po drugi strani pa včasih kakše okoliščine niso bile tako bleščeče, vi pa ste imeli dober občutek, ste zaradi dobrega občutka kupili in imeli fantastično izkušnjo?

Enako je z vašimi kupci oz. strankami.

Od vas pričakujejo avtentičnost. Veste, med ljudmi velja zmotno prepričanje, da kupujejo izdelek ali storitev. NE!

Ljudje kupujejo drugačno življenje.

Ljudje kupujejo transformacijo, nekaj, kar bo pripomoglo k temu, da bodo lažje, lepše, boljše živeli.

To velja za popolnoma vse panoge, ki si jih lahko zamislite, in vem, da ste zdaj vi, ki to berete, iz zelo različnih področij.

Ljudje kupujejo zaupanje, da bo njihovo življenje resnično boljše, lepše, lažje po tem, ko bodo investirali svoj denar v to, kar vi ponujate.

Ljudje kupujejo vašo energijo!

Ljudje kupijo ZARADI vaše energije, in ne toliko zaradi izdelka ali storitve.

Tako da vaša skrb mora biti vaša energija in to, kako opolnomočeno ste prisotni v prodaji, v prodajnem razgovoru, na prodajnem sestanku ali na predstavitvi.

Če prodajni razgovor, sestanek ali predstavitev zapustite z občutkom, da ste storili VSE, kar je bilo v vaši moči, potem vam je 100% uspeh zagotovljen.

To je smela trditev, se strinjam.

Ampak veste, tudi vi svojega uspeha ne merite samo v denarju ali v procentih zaključene prodaje.

Če si boste vzeli nekaj trenutkov in se spomnili svojih najboljših občutkov, se boste zavedeli, da je res tako.

Globoko v sebi tudi vi svoj uspeh merite v tem, kako ste se počutili MED razgovorom, sestankom ali predstavitvijo in PO TEM, ko ste zaključili.

Če ste dali vse od sebe, če ste se pogumno soočili z izzivom vaše stranke in niste kolapsirali pod strankimi ugovori ali bolje rečeno izgovori, ko si spremembo želi a jo je hkrati strah, če ste zmotili strankin utečen način razmišljanja, zraven pa izžarevali samozavest in zaupanje, potem boste prodajo zapustili z odličnim občutkom ne glede na rezultat.

Še korak globlje: bolj ko se odvežete od rezultata in bolj ko se navežete na to, da resnično daste od sebe vse, kar v tistem trenutku znate in zmorete, boljši občutek boste imeli.

To je 100% uspeh pri prodaji.

Uspeh se ne meri v tem, koliko prodate ampak v tem, kako opolnomočeno nastopite.

Seveda nikakor in na noben način opolnomočeno ne pomeni, da si nadenete “kul” masko, da vse obvladate in vam nič ne more do živega. NASPROTNO!

Opolnomočeno v srčni prodaji pomeni, da si dovolite svojo človeškost, da si dovolite čustva, da si dovolite, da je vaše srce na pladnju, da si dovolite ranljivost in da si dovolite stopiti izven svojih običajnih obrambnih zidov, ki vam preprečujejo, da bi se pokazali, kdo v resnici ste.

Opolnomočeno pomeni, da se potrudite, da s svojo stranko ali strankami vzpostavite iskreno vez, ki bo vam in vaši stranki dala občutek varnosti, zaradi katere se bodo stranke odločale za vas.

To je 100% uspeh.

Veliko strank se bo zaradi tega odločilo za nakup, seveda pa kakšna stranka tudi ne bo kupila takoj.

A zagotavljam vam, če ne bo kupila takoj, še ni pripravljena. Ko bo pripravljena, bo kupila pri vas in ne pri kom drugem.

Vi pa boste zvečer zaspali z odličnim občutkom, da ste dali od sebe vse, kar ste lahko in da rastete v samozavestno osebo, ki nezadržno stopa na svojo lastno, po lastni meri narejeno destinacijo miljon.

Kaj pa storiti, da se boste v prodaji počutili opolnomočeno, da boste dali od sebe vse, kaj je formula, ki jo morate upoštevati?

To je 5 skrivnosti srčne prodaje, ki sem jih definirala tekom izkušenj iz več kot tisoč prodajnih razgovorov, ki sem jih imela priložnost opraviti. Več o srčni prodaji izveste v programu Poslovno Duhovan Akademija >

Se slišimo torej jutri in gremo v novo, srčno prihodnost skupaj!

Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.