Feel Your Life


A veš, kaj se mi je zgodilo …

… oz. ali je zgodba res tako pomembna?

Današnji članek prinaša dobre novice. Prinaša vam direktno pot do tega, da korak za korakom, postopoma razrešujete svojo zapleteno klobko volne v vaši duši. Ker pa ničesar ne morete dobiti ne da bi za to nekaj dali (to je osnovni zakon energije), bo tudi za to lepo nagrado – razreševanje vaše klobke namreč – potrebno nekaj dati. Kaj pa?

Koliko časa ste v življenju investirali v to, da ste nekomu razložili, kaj se vam je zgodilo? Kaj vam je nekdo naredil? In kolikokrat vam je že to naredil?

Ne bom pametovala o tem, kako so drugi samo vaše ogledalo. Kako najdete v sebi to, kar vas moti pri drugih. To sicer navadno drži in te modrosti nikar ne izpustite. A danes vam želim predati nekaj čisto drugega, nekaj, kar vam, ko osvojite, prinaša neposredno modrost, zdravljenje in nezapletanje za vse življenje in za tiste, ki verjamete, da to življenje ni vaše zadnje, za vse čase po tem življenju. V redu, a ne? Se splača potruditi?

Velikokrat ste slišali že tudi, naj se ne zapletate. To vam povečini hitro radi rečejo ljudje, ki se bojijo biti z vami v čustvenih globinah in jim je lažje dati nasvet. A to je v takih trenutkih tisto, kar najmanj potrebujete, a ne?

V vas se je sprožila bolečina, potrebujete samo preprosto prisotnost nekoga ob sebi, čutiti, da niste sami, in nikakor nekoga, ki vam pametno svetuje, naj se ne zapletate. Saj če bi vedeli, kako se ne zapletati, bi to že zdavnaj storili, a ne?

A vseeno je dobro vedeti, kako pa lahko izstopite iz začaranega kroga “a veš, kaj mi je naredil-a”? Obstaja pot, ki vas zanesljivo pelje naprej, a na vaše presenečenje ta pot ne bo IZ začaranega kroga. Bo V začarani krog.

Zakaj?

Ker je bistvo sukanja v začaranem krogu in bistvo ponavljanja določenih situacij prav to, da so situacije navidez različne a imajo enako čustveno jedro!

Tako da vas povabim, da si vzamete nekaj minut in se poglobite v nekaj situacij, ki so vas v zadnjem času prizadele ali spravile iz tira. Zapišite si jih, če vam je tako lažje. Nato vstopite VASE. V telo. In se iskreno vprašajte, kakšna čustva vam je sprožila določena situacija.

Presenečeni boste, ko boste ugotovili, da so vam zelo verjetno različne situacije sprožile enaka čustva (npr. razočaranje). V nas se namreč ob preteklih močnih čustvenih izkušnjah naberejo “ostanki” močnih čustev, ki so telesu teža in nepotreben tovor.

Zato vas vsako novo doživetje, ki nosi seme enakega čustva, “spomni” na ostanke prejšnjih, nepredelanih neprijetnih izkušenj in izkušnja se stokrat ojača. Za umret se ojača, a ne :-( ?

Kaj lahko storite?

Predvsem se resnično odločite, da ne boste izgubljali časa in energije z večnimi zgodbicami, kaj vam je nekdo naredil. Namesto tega poiščite čustvo v sebi, v telesu. Nežno si na to mesto položite roke, bodite ljubeči do sebe. Če je potrebno, se zjočite ali si dovolite druga čustva olajšanja. Tako se bo pričel proces čiščenja preteklih izkušenj, ki je lahko nežen in ljubeč.

Čutili boste, ko je ta proces končan. Kot otrok, ki joče v maminem naročju in potem naenkrat vesel vstane, ker je žalost izjokala.

To ni tako lahko kot se sliši. Za težje rane boste ob sebi potrebovali nekoga, da boste čutili ljubečo prisotnost, ki vas bo zdravila. Kajti tisto, kar je bilo ranjeno v odsotnosti ljubezni, se lahko ozdravi le v prisotnosti ljubezni.

A ta pot je zagotovo tista, ki vas potegne iz zgodbic in pelje tja, kamor morate in želite iti. To je v ljubezen, mir in dobre odnose s seboj in drugimi.

PS: Če se vas je zapis dotaknil, imam dobro novico. Po dolgem prigovarjanju bom jeseni ponovno naredila program čustvene in osebnostne rasti za poslovno uspešnost z možnostjo pridobitve mednarodno priznanega coaching certifikata. Neverjetno deluje, a ker je zahteven zame, ga izvajam le, ko zares začutim.

Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.