Feel Your Life

Ali imaš kdaj občutek, da igraš premajhno igro …

… oz. zakaj ljudje tako zelo silimo v zagotovljenost?

Play BIG! Seveda, saj bi, če bi bil rezultat zagotovljen. Ker ni, pa se raje zagotovim z manjšo, a bolj sigurno igro. Motečo potrebo po zagotovljenosti največkrat in najlažje opazimo pri drugih. Celo besedo za njih smo si izmislili: kontrolfrik. Poznaš kakšnega kontrolfrika? Zagotovo. Si ti kontrolfrik? Zagotovo ne. Pa je to res?

Najprej razčistimo s to neprijetno besedo – kontrolfrik. Prihaja iz besede “control freak”, “freak out” pa bi še najbolje prevedli v “prestrašiti se” ali tako nekako. Ljudje, ki preveč kontroliraj(m)o, s(m)o takrat, ko jih (nas) vodi kontrola, v bistvu prestrašeni.

Sama sem imela s tem velike težave. Sem otrok iz nasilne družine in kot otrok nikoli ne veš, od kod bo priletelo. Napačna beseda in že je letel udarec. Zato mi je bil nadzor okolice preživetvena metoda in šele s časom zdravljenja strahu sem lahko kontrolo omilila. Zato bodi nežen s seboj in drugimi, ko se pojavi potreba po preveliki kontroli in poskusi razumeti, da so vzroki globlji in da najbrž ta človek dela kot najbolje ve in zna.

Kaj torej vodi ven iz pretirane kontrole? Prvi korak je zagotovo zdravljenje travme strahu.  Dovolj je, da se strah lahko izrazi, da te nekdo sliši in da doživiš drugačno izkušnjo – sprejetosti v  ranljivem stanju, v strahu. Ko se to zgodi dovoljkrat, se zaupanje v ljudi, v svet in v Univerzum okrepi in strah vedno bolj bledi. Kontrola odpade sama po sebi, saj na koncu koncev je strahovito naporna in je nihče ne izvaja iz hobbija. Kontrolfriku samo pomagajte, da se bo počutil varno in takoj bo lažje.

Zdaj pa se avantura šele prične! Kajti lepota življenja se prične tam, kjer se konča zagotovljenost.

Play BIG! Pomisli na sanjski projekt, ki ga želiš izpeljati, pa zanj nimaš dovolj zagotovil, da se bo izšel tako, kot načrtuješ.

Lahko se odločiš za manjšo, bolj gotovo igro. A saj veste, kaj so rekli v domu upokojencev?

“Toliko stvari je bilo, ki smo se jih bali. A ni se bilo treba bati, treba je bilo živeti.”

Lahko pa se odločiš za sprejemanje negotovosti. Ko imaš dovolj znakov in notranje vedenje, da je sanjski projekt tvoj, potem sprejmi določen občutek, ki se pojavlja v tebi. Vznemirjenje, strah, avantura … ranljivost, sreča, pa spet dvom, ali sem na pravi poti, pa spet navdušenje … to je mešanica občutkov, ki je znak, da igraš VELIKO igro. Pravo zate. Če te zajame panika, greš predaleč. Dokler pa je v mešanici občutkov vse zgoraj našteto, ŽIVIŠ in ne životariš. Igraš igro, ki je na robu tvoje gotovosti.

Tam, na robu, dovoliš, da v tvojo igro vstopijo Univerzalne sile. Za kaj takega je potrebno, da se odpreš, da si ranljiv-a, da si OK z negotovostjo, da priznaš, da ne veš vsega in da toleriraš nepoznano. In povem ti, negotovost je prav posebne vrste užitek. Ves čas se zavedaš, da resnično ustvarjaš in resnično živiš. To je prava poslovna avantura.

Tudi če iščeš z lupo, ne boš našel-a enega samega uspešnega človeka, ki bo povedal, da mu je uspela velika igra ali sanjski uspeh brez velike mere negotovosti.

Preveri pri sebi. Kdaj z največjim zanosom, srečo in veseljem pripoveduješ svoje spomine? Ko si igral-a varno, majhno igro? Ali ko nisi vedel-a točno, kam se podajaš, si hodil-a korak za korakom, rasel-a v zmeraj boljšo verzijo sebe, odmetaval-a nepotrebno miselno kramo z lopato in ti je na koncu uspel velik met?

Izberi modro. Življenje je prekratko, da bi bilo majhno. Se vidimo na Bledu, 25. avgusta. Prijava po znižani investiciji samo še do petka, 5. avgusta, TUKAJ.

Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.