Feel Your Life

Ali pričakujete potrditve od ljudi, ki nimajo pojma o čustveni higieni?

V srednjem veku je bilo veliko bolezni, za katere niso poznali vzroka. Saj veste, potem pa so kurili čarovnice, s pijavkami pili kri in počeli še druge (za današnje znanje velikanske) nesmisle.

Če je kdo v srednjem veku omenil osebno higieno, so ga zasmehovali. Če ste se okopali enkrat letno, je bilo povsem dovolj, saj več vode škodi telesu. Lulali in kakali so kar na ulice in dolgo so potrebovali, da so dojeli, da izločki v pitni vodi povzročajo smrtne bolezni.

Samo kot zanimivost: angleški zdravnik, ki je končno ugotovil, da je vzrok za kolero z izločki okužena pitna voda, je to ugotovil tako, da je preučil, zakaj del Londona nikoli ne zboli. Uganite zakaj? Ker nikoli niso pili vode, ampak samo pivo!

Danes žal ne vemo, kaj pomeni čustvena higiena. Če ste preveč čustveni in če čustva izražate, se pravi “dajete ven”, vas marsikdo zasmehuje ali ponižuje.

Lahko vas označijo, da ste dramatični ali hipersenzitivni in z vami ni lahko.

Otrokom dajo diagnozo, nalepko in zdravila.

Povedo vam, naj se vendar umirite/skulirate/streznite/znormalizirate.

Učijo vas, naj obvladujete svoja čustva.

****

Nihče pa vam ne pove, kako na zdrav način upravljati s svojimi čustvi tako, da ne bodo škodila ne vam ne drugim.

Tako kot v srednjem veku niso vedeli, kam naj kakajo in lulajo, ker nekam je vendar treba. Dokler niso naredili kanalizacije in uvedli osebne higiene.

Osebna higiena je postala naš vsakdan.

Tega še ni tako dolgo. Moj oče je še kaznoval mojo sestro, ki se je v otroštvu kot prva v družini pričela vsakodnevno tuširati, kajti to je bila potrata vode.

Poslanstvo F.E.E.L. – revolucionarne metode za čustveno inteligenco in higieno v 4 korakih je, da čustvena higiena postane enako normalna kot je telesna higiena.

Če izražate čustva, jih s tem “umijete” in vam ne povzročajo težav. Če vas pri tem še zafrkavajo, ne razumejo ali ne spoštujejo, se zavedajte, da ste pionir v svojem okolju.

To ni lahko, a je nadvse pomembno. Pomembno je, da vi spoštujete sebe v tem, da ste prvi. Pomembno je, da se vi zavedate, da ne morete pričakovati potrditve od ljudi, ki ničesar ne vedo o čustveni higieni.

Pomembno je, da veste, da boste vi učili njih. Pomembno je, da zmorete brez potrditve. Pomembno pa je tudi, da si najdete podporo, znanje in učenje tam, kjer to lahko dobite.

Oglejte si brezplačen F.E.E.L. Video vodnik kjer vam predstavimo najbolj napredno, preprosto in naravno metodo za dvig čustvene inteligence in krepitev čustvene moči.
 
Vaša
 
Špelca
Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.