Feel Your Life

Čustvena in senzitivna, uspešna in ambiciozna, ali lahko to združim?

… oz. svet te potrebuje svežo, spočito, ženstveno, sočno in cvetočo!

Naj ugibam. To bereš, ker si se našla v naslovu, ker si prebrala, da je današnji članek zate, če si uspešna oz. si to želiš biti, si torej ambiciozna na svoj način seveda, si pa hkrati čustvena in senzitivna in mnogokrat ne veš, kako lahko to dvoje združiš.

No, če je tako, si danes na pravem mestu, ker je čas, da te lastnosti ženske postanejo cenjene in da jih uporabimo v svoj prid namesto da jih skrivamo ali se jih sramujemo ali pa v najboljšem primeru na njih gledamo kot moteč dejavnik.

In rada bi, da veš, da te resnično razumem. Iz prve roke te razumem, ker že dolgo delam z ženskami, ki prestopijo prag in si upajo uspeti in opažam, da smo prav vse vzgojene v to, da so čustva moteč dejavnik, da so “tečna” in “zoprna” in da si “komplicirana”, a drži?

To v tebi ustvarja velikanski konflikt, in še huje od tega, oropa te tvojih najglobljih potencialov in te upam si trditi, drži v situaciji, kjer čutiš, da bi rada prebila, naredila svoj preboj, pa ne moreš.

Tudi sama sem čustvena in senzitivna odkar pomnim. A ne pomnim, da bi kdaj to pri naši hiši veljalo za pozitivno lastnost. Hkrati sem bila ambiciozna in uspešna v šoli in to je bilo sprejeto in ta pot odprta. Tako sem skozi šolo in kasneje svoje prve poklice napredovala zgolj tako, da sem čustva imela samo, ko so ob neprimernih trenutkih izbruhnila iz mene, ker jih nisem znala niti zadržati, niti obvladati, kaj šele pozdraviti in z njimi ravnati ljubeče in tako, da me podpirajo. Ti izbruhi so bili povezani še posebej s trenutki, ko moje potrebe niso bile izpolnjene, in nisem znala ravnati sama s seboj, nisem stopila v svojo moč, da bi jih izpolnila.

Ko je bilo prehudo in ko moje potrebe res niso bile izpolnjene, sem bila prisiljena stopiti v bolj moški, bolj akcijski način delovanja. Takrat sem se nekako na silo postavila zase, sicer dosegla vsaj delček tega, kar sem potrebovala, a potem, ko je bilo vse mimo, sem imela grozen občutek. Nisem si znala niti umirjeno vzeti, kaj potrebujem, niti nisem znala zadovoljitve svojih potreb zmanifestirati na ženstven način. Tako sem bila ves čas v začaranem krogu, ali nisem imela zadovoljstva ali pa sem ga dobila na način, da sem se potem slabo počutila.

Šele leta kasneje, na študiju za energetsko zdravilko na šoli Barbare Brennan, sem odkrila, da uporabljam zaščito pred čustvi, ki jo imenujem maska, in da je to pravzaprav normalno. Kajti ker sem bila čustveno zelo ranjena, sem se morala zaščititi. Takrat sem se pričela soočati s svojimi čustvi in jih zdraviti in sprejemati kot nekaj dobrega, kot nekaj lepega, kot moje najbolj zveste in natančne prijatelje in sodelavce. Pričela sem svojo čustvenost in senzitivnost uporabljati sebi v prid, in tudi v prid svoji ambicioznosti in svojega uspeha.

Tako danes vem in se še vsak dan učim, kako lepo me moja čustva odpirajo in podpirajo, in kako mi pomagajo pri tem, da pritegnem super stranke in super sodelavce in kako mi pomagajo pri tem, da imam doma čudovito družino in topel dom s 3 najstniki in na kratko, moja čustva mi pomagajo, da živim svoje življenje polno in barvito in ustvarjalno.

Kajti ustvarjaš lahko še posebej lepo, ko si v svoji ranljivi, čustveni koži, stanju. Me pa, kot superženske, skušamo biti vedno top fit, na vrhuncu, vse lepo sijoče super, potem bomo lahko uspešne. Kajti uspeh na ženstven način ni, da si vedno super in na vrhuncu, ampak da si lepa v svoji senzibilnosti in ženstvenosti …

Ti pa se najbrž trudiš, da bi ves čas imela samo lepa in pozitivna čustva … to je tako, kot če bi skušala lepo okrasiti sobo, ki je polna stare krame, ki ti ne služi več. Najprej je potrebno izprazniti staro kramo.

Tukaj je tvoja moč. Da se soočiš s staro kramo in jo pospraviš. Potem boš lahko kreirala in tvoja odgovornost bo le še, da ne nosiš v sobo dodatne krame, ki ti ne služi.

Kako pa prepoznaš, da si čustvena in da zadržuješ čustva (torej staro kramo)?

Še najbolje po tem, kaj se ti v življenju dogaja na praktičnem nivoju. Npr. da si želiš poslovni ali finančni preboj že nekaj časa, pa se ta kar ne zgodi. Hočeš narediti korak, pa te nekaj ustavi. Zdi se ti, da si obtičala na neki točki. Morda se počutiš, da si sama za vse, ali da si preveč odgovorna in jemlješ čisto preveč na svoja ramena. Jasno ogledalo so tudi tvoji odnosi, doma in v poslu. Če so težavni in te ne izpolnjujejo, potem so na delu tvoja čustva, ki ti ne služijo. Če si čustvena in senzitivna in s tem nisi prijateljica, zna biti, da ti škripa zdravje, da imaš preveč kilogramov, da se kar ne spraviš, da bi pričela bolje skrbeti zase. Vse to so znaki, da je na delu tvoj notranji saboter, in tvoj notranji saboter te v bistvu ščiti pred tvojimi lastnimi čustvi.

Ja, prav si slišala. Tvoj notranji saboter te v bistvu ščiti pred tvojimi lastnimi čustvi. Dokler svojih čustev ne prepoznaš, jih skrivaš, ne občutiš, si jih ne dovoliš, ali se jih celo sramuješ in imaš zaradi njih občutek, da s teboj nekaj ni v redu, tako dolgo si boš naravno nadela masko, ki bo tebe ščitila, drugim pa sporočala čisto drugo sporočilo, kot ga nosiš v sebi.

Najbolj znane maske, ki jih nosimo, lahko razdelimo na 3 kategorije. Katere so, o tem sem napisala kratko e-knjigo, ki si jo lahko snameš TUKAJ.

In pridi v našo družbo, da se naučiš, kako ženstvenost in poslovno uspešnost sprejeti v srce in zares živeti. Skupaj se bomo temu posvetili na dogodku ŽENSKA, UPAJ SI USPETI, ki bo 21. maja na Bledu.

Nikoli ne pozabi, nisi sama in lahko dobiš podporo, če se ji le odpreš!

Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.