Feel Your Life

Danes zjutraj sem ujela tatu … [“negativizem” = neozdravljena bolečina]

Ujela sem tatu svojih sanj. Negativizem, ki se priplazi potihoma, praviloma ponoči, ko spim, ko je v hiši mir in ko lahko nemoteno opravlja svoje delo. Tudi če zaprem vrata, najde špranje, ki še obstajajo. Ko je enkrat v sobi, se prične njegov vabljivi ples.

“Nima smisla”, mi reče. “Saj ti ne bo uspelo”. “Nekaj si naredila zelo narobe, pravzaprav TI SI NAROBE.”

Skuša me ločiti od ljudi in me prepričati, da so “oni tisti”, ki mi povzročajo težave.

Skuša me odvrniti od tega, da bi bila ranljiva, odprta in da bi bila srečna v sedanjem trenutku.

Črn je in čuti se kot globoko brezno. Njegove barve so nejasne, motne in sluzave. Čuti se skoraj kot gnus, kot nekaj izjemno neprijetnega. Njegove besede me potolčejo in mi jemljejo energijo, zaupanje vase in zaupanje v druge. Zaupanje v Vesolje in ureditev, ki je najboljša zame.

Kdaj je tat najbolj nevaren?

Takrat, kadar se nezavedni in ranjeni del mene strinja z njim. Ko je ranjeni del mene tako negotov, da verjame.

Že nekaj dni intezivno zdravim svojo rano ponižanja s pretepanjem po obrazu, ki sem ga bila deležna toliko, da se vsega sploh ne spominjam.

Ne morem verjeti, koliko bolečine se sprosti s tem, ko masiram in treniram svoje obrazne mišice. Delam, kar morem in znam, da bolečino ljubeče oskrbim … in ja, kar nekaj robčkov sem porabila.

Ko se lotiš zdravljenja bolečine, ne veš, koliko časa bo trajalo. Najhitrejši način zdravljenja se zgodi, ko se popolnoma prepustiš in v celoti sprejmeš svoj proces. Tudi če bo večno, sem OK.

Danes zjutraj se je zgodilo. Zgodil se je ključni trenutek, kajti bolečina se je očitno dovolj ozdravila.

Zgodilo se je, da sem razločila med kradljivcem sanj in ljubeznijo. Ko je bolečina močna, se kar po nekem avtopilotu voziš s kradljivcem in ne zmoreš izstopiti. Ko se ozdravi, dojameš, kaj se dogaja.

In takrat zmoreš. Zmoreš ustaviti avtopilota in ugledati luč.

Zmoreš se posvetiti svetlobi. Zmoreš videti svetle barve in slišati besede ljubezni. Zmoreš čutiti mir, ljubezen in moč. Zmoreš se odločiti tako, kot je dobro zate in seveda posledično za vse okoli tebe. Zmoreš reči adijo negativizem.

Vem, da je v svetu veliko navodil, kako biti pozitiven, se osredotočati na sanje in se odločati, kako se v danem trenutku počutiš. Vse to je res in gre, razen ko ranjeni del tebe tako zelo potrebuje pozornost in zdravljenje, da te na to opozori.

Kako to veš? Ker te vleče na avtopilota, ker te vleče na vlak smrti, ker te vleče v temni ples kradljivca sanj in ne veš, kako se lahko iz njega izvlečeš. Takrat je na vrsti ranjeni del tebe.

Posveti se temu delu sebe, dokler je potrebno (in se ne zapletaj v vlakec smrti). Spusti idejo, koliko časa naj bi trajalo, da bo OK ali celo rezultat. Dovoli si čustva.

Ko je ta del pozdravljen, veš. Zmoreš uvideti razliko med kradljivcem sanj in ljubeznijo in zmoreš se odločiti za slednjo.

Zato “negativizem” ni nič drugega kot neozdravljena bolečina.

Tega pa je na svetu žal še na tone. Namesto da se boriš, zdravi. Namesto da (se) obtožuješ, čuti. Namesto da načrtuješ, se prepusti.

Ko bomo vsi znali to, bomo v eni generaciji spremenili ves svet.

PS: Kako se lotiti zdravljenja te bolečine, pa si poglej tukaj >

Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.