Feel Your Life

Kaj vidiš v meni dobrega?

…. spet moj najstarejši. Te zgodbice so vedno najbolj juicy :-)

Tokrat sem njegovega kritiziranja in profesorjevanja imela zares dovolj.

“Pa dobro, a ti kaj vidiš kaj dobrega v meni?”, sem ga vprašala.
“O seveda!”
“No, potem pa mi povej 10 dobrih stvari, ki jih pri meni ceniš.”

In je začel. Tole je brez cenzure in brez sugestij. Meni je pogrelo srce in upam, da ga bo tudi vam, .

1)
Naučila si me poslovne miselnosti. Zaradi tebe si upam, razmišljam kot podjetnik in mi je najbolj naravna stvar na svetu, da ustvarjam in da tudi ustvarjam delovna mesta in ljudem dajem delo. (to mu je očitno najbolj pomembno)

2)
Paziš, da zdravo jemo. Vedno si pozorna in ti je pomembno, da ni doma k’r neka hrana, ampak da je zdrava in da nam je všeč. (opa, odlično drugo mesto, si ne bi mislila)

3)
Naučila si me, da lahko imam denar, da je prav, da sem milijonar (jaz dodajam: dokler denar ustvarjaš zavestno in z višjim, širšim namenom).

4)
Naučila si me, da kupujem raje vrhunsko kvaliteto in second hand, kot pa novo in slabšo robo. Zato imam vrhunski rabljen računalnik.

5)
Natančna si. Pomembno ti je, da stvari narediš dobro in pri tem imaš visok standard. Npr., kako počistiš kuhinjo ali kako narediš vse, česar se lotiš, tudi svoje programe ali kako vodiš svoj team. (vau, tale me je presenetil, ker sem do sedaj mislila, da mu s tem težim)

6)
Ne šparaš pri stvareh. Ni ti žal dati denarja za kvaliteto, ne dovoliš pa, da bi akumulirali stvari za brezveze.

7)
Paziš na okolje, si ekološka. Na kraj pameti ti ne pade, da bi kakšno smet odvrgla, še pobereš jo in oz, smo jih velikorat skupaj pobirali.

8)
Dobro voziš. Naučila si me, da moram pred ovinkom zmanjšati hitrost in potem potegniti iz ovinka, namesto da bi zaviral skozi ovinek. Zato je vožnja s teboj res prijetna, si prijeten voznik in jaz tudi hočem biti takšen.

9)
Fenomenalno zrihtaš potovanja, z levo roko urediš letalske karte, bivanje, rent-a-car in vse, kar sodi zraven. Vedno najdeš super destinacije in odprla si mi svet.

Zadnjega se ne spomnim.

Ma, prav zares se me je globoko dotaknilo. Predvsem mi je dalo misliti, kaj je mojemu otroku pomembno. Zdaj ga še malo bolje poznam, še malo več vem, kaj je njemu pomembno. Vem, kaj njegova duša srka od moje za svoje poslanstvo.

Včeraj sta k meni na morje prišla še mlajša dva in ob priložnosti dobita enak kviz.

To si zaslužimo vsi otroci in vsi starši, . Otroci si zaslužijo, da jih tako bolje spoznamo in res slišimo. Starši pa zato, ker velikokrat sebe, svojo ljubezen, svoje napore, svoje vzpone in padce, svoj trud, da bi prav zaradi njih bili najboljši ljudje, kar spregledamo.

***

Odkrijete, kateri tip jeze izraža vaš najstnik, kaj se skriva pod njegovo jezo (v 95% je jeza samo pokrovka za stisko, ki jo doživlja) in kako postopati, da se vajin odnos zbližuje, namesto oddaljuje.

Naročite knjigo POMAGAJTE NAJSTNIKU (in ostalim ljudem okoli sebe) IZRAZITI JEZO.

Vaša

Špelca

Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.