Feel Your Life

Kako kreirati 6 mestni letni prihodek brez stresa in izgorelosti …

… oz. kako dobro postavljate svoje meje!

Ko sem prvič prebrala o 6 mestnem letnem prihodku, se je tudi meni zdel daleč. A če sem dobro razmislila, pa spet ne tako daleč, da bi na to misel pozabila. Če se enako dogaja tudi vam, potem ste na pravem mestu ob pravem času.

Danes govorim namreč o tem, kako lahko kreirate tak prihodek brez stresa in zakaj je stres v zgodnji fazi vaš največji zaveznik.

Najprej bom postavila smelo trditev. Ne verjamem v stres!

Res je, ne verjamem. To ne pomeni, da se mi ne zgodi. O seveda, saj sem samo človek in krvava pod kožo, pa tudi svetniškega sija še nimam nad glavo.

A moja močna vera v to, da je stres znamenje, da sem zašla s poti, me vedno znova rešuje.

Stres je pravzaprav odličen. Kot je odličen dim, da vam pokaže, kje začenja goreti. Lahko ga ignorirate, a potem boste morali gasiti požar. Zato je veliko bolje, da se odzovete takoj.

Kako prepoznate stres pri sebi?

Slabo spite? Se prepirate? Ste razdražljivi? Imunski sistem je padel? Zdravje pod mejo? Nesrečni, nezadovoljni? Preveč odsotni od svoje družine? Premalo časa zase? Zaskrbljeni?

Vse to in še kaj so znamenja, da je vaš sistem preobremenjen. Preobremenjen pa je takrat, ko svojega voza ne vozite v pravi smeri. Nekje ste zašli s poti. Vlečete, vlečete, srce vas vleče v eno smer, vaša volja (da ne rečem trma) pa v drugo. Posledica je obremenitev, ki jo slej kot prej morate opaziti.

Še enkrat preberite zgornji seznam!

Če se vam dogaja karkoli od zgornjega, se upirate spremembi. V poslovnem ali v zasebnem življenju delujete proti sebi.

Lahko da …

… postavljate prenizke cene v upanju, da boste povečali promet?
… dovoljujete, da stranke ravnajo z vami kot z balončkom, ker bi jih sicer izgubili?
… ste izgubili zdrave meje za ravnanje z vami in vašo storitvijo?
… garate, si ne vzamete časa zase, ker morate toliko narediti?
… zavračate nove ideje, ker so “nerealne”?
… se bojite drznega koraka, ker “kaj pa, če mi ne uspe”?

Če se upirate potrebni spremembi, ustvarjate stres. Telo mora ustvariti stres, da vas opozori in da je opozorilo končno dovolj glasno, da ga slišite. Morda slišite šele, ko se čisto sesujete? Vprašajte tiste, ki so preživele boj s hudo boleznijo. Vprašajte nas, ki smo preživele ločitev.

Vprašajte mene, ki sem preživela kronično podcenjevanje same sebe in se postavila zase. Se naučila srčne prodaje in ustvarila to, kar živim danes?

Ko danes opazim stres, se takoj ustavim. Ni lahko, kajti moj um verjame, da lahko uspeh kreira le na način, ki me tisti trenutek spravlja v stres (preveč dela, garanje, izgorelost, nizke cene, vztrajanje v zame bolečih situacijah …).

Šele ko se ustavim, lahko vidim in opazujem, si dovolim občutiti. Skozi občutenje si dovoljujem spremembo. Stres je upiranje spremembi. Dovolim si čustva (to je najtežji del), spustim osebe in situacije iz svojega življenja (to lahko zelo boli, sploh ženske si ta del jemljemo zelo k srcu, a takšne pač smo …), vzamem si mir in čas zase in v takih trenutkih postane slika jasna.

Tako se izjasni korak v smeri mojih poslovnih in osebnih sanj, največkrat nova ideja, ki jo moram oblikovati v celostno storitev, jo spraviti v življenje in seveda, srčno prodati.

Uspeh je torej sestavljen iz dvojega: potrebne spremembe, ki vas dvigne na višji nivo in srčne prodaje.

Če ponavljate ta dva koraka, boste kmalu dosegli in celo presegli 6 ali celo 7 mestni letni prihodek. Ne bo vam treba več garati, izgoreti ali vsak popoldan zapuščati svoje družine, da bi dosegli svoje sanje.

Manifestirali boste. V praksi, ne v sanjah, ampak na svojem bančnem računu in v svojem urniku. To je eleganca uspeha nove dobe. Garanje je mimo, zdaj je na vrsti manifestacija.

Vzemite si nekaj časa in se spomnite, kdaj dobite svoje najboljše ideje? Verjamem, da takrat, ko sledite svojemu srcu. Jaz med smučanjem, na sprehodih, v savni, med jogo in v fitnessu. Da o potovanjih ne govorim. Zato ta prispevek pišem v Benetkah :-)

Ste dojeli, kakšno spremembo morate narediti vi?

PS: Na delavnici o srčni prodaji vas bom naučila koščka sestavljanke manifestacije. Kamen na kamen, palača … pridite po naslednji kamen!

Več o delavnici in prijava nanjo TUKAJ!

Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.