Feel Your Life


Kako se zaljubiti v … milijon

Maj2015… oz. pomembnost ravnotežja med strokovno, poslovno in osebnostjo rastjo!

Pri svojem delu se srečujem z veliko ljudmi, ki se nekako najraje posvečate nabiranju strokovnega znanja. Postanete izjemni strokovnjaki na svojem področju, morda celo znani in priljubljeni. Po drugi strani pa se zgodi, da “ne znate” zaračunati, ne veste, kako vzpostaviti poslovni model in prodajo, ko bi podpiral vaše sanje in vašo finančno vizijo ali pa niste osebnostno dovolj zrasli, da bi izpeljali tisto noro uspešno poslovno zgodbo, ki si jo tako želite in v kateri se vidite.

Posledično se zato zgodita dve zadevi. Prva je, da se v vas počasi prične gojiti zamera. Zamera do “krivic”, do okoliščin, do drugih, do tistih, ki imajo več sreče, do tistih, ki se bolj prerivajo oz. so bolj komolčarski, zamera do tistih, ki vas ovirajo na vaši poti … in resnici na ljubo vaše stanje nima prav nobene zveze z drugimi ali z okoliščinami. Če vi ne vidite drugačnega izhoda, še ne pomeni, da ga tudi ni.

Druga zadeva, ki se zgodi, pa je frustracija. Frustracija, da ne izpeljete sanjskih projektov, frustracija, da se ne premaknete, da morda celo drsite navdol, frustracija, da ne izkoriščate svojega potenciala. Včasih je zamera močnejša od frustracije, včasih je frustracija tista, ki jo bolj čutite, včasih si eno ali drugo lažje priznate, a resnica je, da globoko v sebi čutite oboje. Zamero, ker ni drugače, in frustracijo – ker ni drugače.

Ob tem si ne morem kaj, da se ne bi zelo dobro spominjala AHA trenutka v svoji karieri, pravzaprav pred svojo kariero. Bila sem izjemno uspešno šolana, v svoje strokovno znanje sem vložila že okrog 100.000 eur in skoraj 10 let, vedela sem, da sem sposobna, a vseeno, finančno sem se lovila na tanke in negotove nitke. Najbrž veste, kako je živeti iz meseca v mesec, in koliko neprespanih noči to pomeni …

Potem sem nenadoma ugotovila, da živim v neznanskem neravnovesju strokovnega in poslovnega znanja in osebnostne rasti.

Pa veste, zakaj je tako? Ker je pridobivanje strokovnega znanja toliko bolj enostavno za večino izmed nas. Ker je čustveno lažje ostati večni študent kot pa stopiti na pot poslovnega uspeha, kjer daš svoje srce na pladenj in vsem na očeh delaš potencialne napake.

Ko sem to ugotovila, me je pretreslo. Ugotovila sem, da imam zamero do uspešnih, da sem prepričana, da to itak ni zame, da sem prepričana, da so sanjski zaslužki samo za izbrance, ki imajo presneto srečo, skratka, knjigo bi lahko napisala, kaj vse sem odkrila, ko sem se podala na pot poslovne in osebnostne rasti.

Učenje, ki pa je mojo pot in mirno lahko rečem, vsako uspešno podjetniško pot, naredilo takšno, kot je danes – in danes sem res hvaležna in srečna, kako živim in delujem, ta trenutek te novičke za vas pripravljam na Kreti, obožujem lepe kraje, kjer se moja energija tako odpre – je učenje o srčni prodaji.

V vsakem poslu, pa naj bo to podjetništvo, ali soustvarjanje uspešne poslovne zgodbe kot zaposleni, se morate zavedati, da je edina akcija, ki v posel prinaša denar, prodaja. Če imate prodajo radi, jo boste ob srčni prodaji še bolj vzljubili in vaša poslovna zgodba lahko končno doživi podobo, ki jo že od nekdaj vidite v svoji duši.

Če pa se vam ob prodaji naježijo lasje, potem se boste ob učenju srčne prodaje poglobili v to, zakaj je tako.

Kajti ko smo že pri izobraževanju, vsi uspešni podjetniki tega sveta so si enotni, da je vsaj 85% njihovega uspeha osebnostna rast in 15% poslovno in strokovno znanje. To je pa že nekaj, a ne?

Če torej poslovno izobraževanje združite z osebnostno rastjo, boste odkrili vzrok, zakaj prodaje ne marate. Enako se je zgodilo meni. Moja ranjena duša se je preveč bala zavrnitve, ki jo je v življenju tolikokrat doživela. Šele ko sem to ozavestila in korak za korak ozdravila, sem pričela resnično uživati v prodaji in doživela, kako zelo resničen je stavek, da je prodaja nekaj, kar narediš ZA nekoga, ne nekaj, kar narediš nekomu.

Pa tudi tisti, ki imate radi prodajo, boste z osebnostno rastjo lahko zares vstopili v sanjske projekte in pristopili do strank, do katerih ste imeli do sedaj strahospoštovanje.

Najlepši stranski učinek srčne prodaje pa je, kdo vi v tem procesu postanete. Bistveno se izboljša odnos do samega sebe, saj morate najprej postati svoja idealna stranka, ki jo cenite in spoštujete, čudežno pa se izboljšajo tudi odnosi z vašimi najbližjimi, s sodelavci, nadrejenimi in podrejenimi. Kajti prodaja je odnos, je gradnja odnosa in srčne prodaje se ne morete naučiti ne da bi to pozitivno vplivalo na vse vaše odnose. Srčna prodaja je namreč tista, s katero ohranjate čisto srce in veselje do podjetniškega uspeha.

Za vse resne premike v svojem poslu in življenju potrebujemo čas, predanost in energijo. Ni čarobne palčke in tisti, ki ste pripravljeni narediti, kar je potrebno, torej se nenehno izobraževati in rasti, ter nenehno dvigovati svojo osebnostno in s tem tudi finančno vibracijo, boste želi uspeh, ki ga ne pomnite. Tisti, ki samo razmišljate o tem, kako lepo bi bilo, pa se boste morali odločiti in zares nekaj tudi narediti. Zakon o energiji namreč pravi, da ne morete dobiti nekaj za nič, oz. da se energija niti ne izgubi, niti ne ustvari ampak pretvarja iz ene oblike v drugo. Več energijo kot torej vložite, več je dobite nazaj v drugi obliki.

Če je vaša želja denar, potem denar. Če si želite svobodo, bo svoboda. Če si želite ljubezen in srečo, bo ljubezen in sreča. Jaz pa vas povabim na potovanje, kjer si lahko zaželite vse, kar sem naštela. Pri nas ne drži, raje imam srečo kot denar, ker se sreča in denar ne izključujeta ampak lepo hodita z roko v roki. Rek, raje imam srečo kot denar, so si gotovo izmislili tisti, ki se ne zavedajo, kako zelo so sprogramirani v to, da si je prepovedano želeti, imeti velike sanje, da se je nemogoče naučiti, kako vstopiti v svojo veliko vizijo in jo predano tudi uresničiti.

Želim vam torej, da postanete srčni milijonar, ki pusti pečat in živi svoje sanje!

Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.