Feel Your Life

Kljub ljubeči vzgoji moj najstnik loputa z vrati …

To sporočilo, ki ga berete pravkar, ni namenjeno vsem in vsakomur.

Namenjeno je staršem, ki se zavedate, da s svojimi dejanji otroku pomagate do tega, da bo nekega dne zdrav, ljubljen in uspešen odrasel.

Namenjeno je vam, ki se zavedate, da ste s svojim otrokom v odnosu, za katerega sta odgovorna oba, predvsem pa ste vi tisti, odrasel, ki lahko odnos bistveno, ampak zares bistveno izboljša in s tem morda celo pozdravi generacije trajajoče boleče vzorce v vaši družini.

Če menite, da morate le “v red spraviti otroka”, potem vam bo ta prispevek odprl oči in vam pokazal nove možnosti.

Verjamem, da na poti z s svojim otrokom/najstnikom doživljate izzive, ki vas presenečajo.

Morda ste se leta trudili z ljubečo vzgojo, in kljub temu doživljate prave šoke. Ni vam jasno, kaj se dogaja in kako naj pristopite, da ne bo vojne, zamer in loputanja vrat.

Sama sem mama treh najstnikov in kljub temu, da sem terapevt, zdravilka in se z osebnim in skupinskim čustvenim procesom uspešno ukvarjam že 28 let, sem doma naletela na obupne izzive.

Nisem se znašla. Kljub neizmerni ljubezni smo prihajali v situacije, kjer sem mislila, da jaz tega ne bom preživela, tako hudo mi je bilo.

Včasih si mislim, da če ne bil to moj sin (z najstarejšim sem imela največje izzive), bi že zdavnaj spakirala in odšla. Tako pa sem ostala. In našla pot, ki jo bom v teh dneh razkrivala pred vami.

Nihče me ni naučil tega, kar vam bom zaupala. Dobivala sem drobce, od tukaj in tam, in sama sem jih morala sestavljati.

Dokler se nekega dne ni pred menoj razkrila prelepa slika, jasna razlaga, kaj se dogaja, in predvsem, kako si lahko pomagam.

Čeprav bi si tudi jaz želela, da sem “odrešena za vedno”, vam povem, da praktično vsakodnevno živim to, kar sem dojela.

Odnosi so kot telesna vadba ali zdrava prehrana – način življenja.

A nagrada je veličastna.

Rada pridem domov.

Otroci so me veseli in še vedno se vsi trije usedejo z menoj na kavč in klepetamo, se smejimo in se imamo lušno (brez da jim rečem, sami pridejo).

Vsi trije so izjemno samozavestni, uspešni in se odlično znajdejo, vsak na svojem področju.

Vsi trije imajo tudi svoje žalosti, bolečine in solze, in se v tem sprejemamo in podpiramo.

Predvsem pa smo povezani. Vem, da bo tako ostalo dokler bom živa, in teh temeljev nam ne more odvzeti nič na svetu. 

***

Vse, kar morate vedeti, da rešite odnos s svojim najstnikom, sem zbrala tudi v knjigi POMAGAJTE NAJSTNIKU (in drugim ljudem okoli sebe) IZRAZITI JEZO, ki je takoj po izzidu postala uspešnica in pomaga do danes že več 2000 ljudem.

Nikoli ne pozabite, neizmerno zaupam v vaš uspeh!

Vaša

Špelca

Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.