Feel Your Life

Ko te zavrnejo enkrat in še enkrat in še enkrat …

SM… oz. kako dolgo boste vztrajali?

Vsi vemo, kako boleča je lahko zavrnitev. Sproži cel plaz notranjih bojev, starih izkušenj, grenkih spominov, dvomom, bolečine, zraven pa še jezo, obup in nemoč … uf, kakšna mešanica a ne?

Nihče izmed nas ni robot in zavrnitve na za nas pomembnih področjih ne sprejemamo dobro. Morda se nekateri lahko intelektualno prepričamo, da je to dobro in da se bomo iz nje nekaj naučili, a čustva se kljub temu vzburkajo. Na osebnem in poslovnem področju, se strinjate?

Z glavo in voljo lahko proti temu storimo bore malo. Kajti v takih primerih se v nas sproži nezavedni program, ki želi dobiti to, kar je do sedaj v življenju manjkalo. Podpora, ljubezen, varnost. Če to nezavedno iščemo pri drugih ljudeh, se bo vedno znova v nas sprožila bolečina praznine, razočaranja in zavrnitve.

Govorim o srčni prodaji. Ker sem prepričana, da moramo odpreti srce in ga dati na pladenj, če želim doseči poslovni uspeh IN notranjo izpolnitev. A to odpiranje srca prinese na plano vse, kar se je leta in leta tam nalagalo. Vse nepozdravljene bolečine, strahove, dvome … in tega se ne da prepisati z voljo in pozitivnimi afirmacijami. To je tako, kot bi želeli obnove potrebne stene svoje hiše samo prepleskati.

Potrebno se je soočiti z obnovo. Velikokrat temeljito in globoko. Zavrnitve igrajo pri tem pomembno vlogo. Pokažejo nam, kje je naše srce še ranjeno in kje in zakaj še iščemo potrditve od zunaj.

Velikokrat srečam ljudi, ki se z močjo volje pripravijo do tega, da jim je “vseeno za zavrnitve” in da jim je “vseeno, kar bodo rekli drugi”. Pa je to trajno ali se bo takšno, z voljo postavljeno prepričanje, zatreslo, ko se bo nekaj zares dotaknilo njihovega srca?

Trajno smo ozdravljeni šele, ko znamo vir zadovoljstva poiskati v sebi. Takrat se bomo z naravnim sočutjem in razumevanjem odzvali na to, kar rečejo drugi in na zavrnitve. Takrat se na to ne bomo več požvižgali, kajti požvižgavanje še vedno kaže na obrambo pred neozdravljeno rano. Ko se odzovemo z vso svojo ljubeznijo, do sebe in do drugih, takrat smo na zeleni veji.

Prodaja je torej duhovna rast. Je zdravljenje vaših globin in je priložnost, da naredite nekaj drugače. Morda vas bo še zamajalo. Takrat boste vedeli, da je v vas še otrok, ki prosi za pozornost. To je dobro. Dajte mu jo, bodite sami sebi najboljši starš, dokler ta otrok ne najde vira zadovoljstva v sebi. In zaupajte, da bo naslednjič veliko lažje, vse dokler ne boste postali tak mojster ali mojstrica, da bo svet ležal pred vašimi nogami.

Ker pa vsak od nas potrebuje tudi zunanjo oporo, vedite, da brezmejno zaupam v vas in v vaše poslanstvo!

Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.