Feel Your Life

Krokodilji jarek

V Egiptu, na naši privatni, luksuzni jadrnici, ki je nežno plula po reki Nil, je bilo mirno, tiho jutro.

Običajno smo vstajali ob 4.15, da smo ob prvem svitu vstopili v tempelj. Tako je bilo tudi ta dan, prekrasno, mirno jutro, ko se te globoko v srce dotika Boginja sama. Mir, ljubezen, vzhajajoče sonce, nikjer vsiljivih prodajalcev, skratka, ena sama romantična milina.

V ta mir je čez nekaj ur zarezalo.

(Vsaka podobnost z vsakdanjim življenjem je zgolj slučajna).

Tempelj, v katerega smo vstopili, je bil poln vojakov s puškami. Stražili so turiste pred morebitnimi teroristi, saj so pred leti v enem od templjev ubili večjo skupino.

Če smo zaprli oči, so nas opozorili, da ne smemo meditirati, ker je to proti islamski veri.

Eden od čuvajev me je peljal v skrito sobico, ki naj bi mi jo na skrivaj pokazal za bakšiš, in zaprl vrata za menoj. Oblila me je groza. Dihaj, punca, dihaj … čez nekaj minut so se vrata odprla in spustil me je na prosto.

V sredini tega templja je bil jarek, ki je predstavljal eno najhujših in najtežjih duhovnih preizkušenj za menihe v časih, ko je bil tempelj še dejaven. 

Krokodilji jarek.

Meniha, ki se je odločil za tako vrsto iniciacije, so vrgli v bazen, poln krokodilov. Pred njim je bil visok zid, za njim tisti, ki so ga opazovali, ali bo preizkušnjo opravil.

Menih je zaplaval med krokodilje gobce.

Tudi sama sem se tisti trenutek počutila enako. V mojem življenju, kjer sem uspela ustvariti milino, je velikokrat zarezalo in znašla sem se med krokodili. Za menoj je bilo staro življenje, v katero se nisem mogla vrniti, pred menoj zid, okrog mene pa gobci z ostrimi zobmi, ki so čakali na vsak moj gib, da me požrejo.

Verjetno niso vseh menihov preprosto “sfutrali” krokodilom, a ne?

Tudi mene najbrž življenje samo uči, kako naj v takih situacijah najdem izhod.

Sem ga našla?

Kje je bil?

Katero notranjo uganko sem morala razrešiti, da sem ga našla?

Kaj je prinesel?

Še bolj pomembno.

Kje vi ta trenutek plavate s krokodili?

Kje je vaš izhod? 

Si želite brezplačni F.E.E.L. VIDEO VODNIK, kjer vam predstavimo metodo F.E.E.L.™ – najbolj napredno, preprosto in naravno metodo za dvig čustvene inteligence in krepitev čustvene moči.

DA, ŽELIM F.E.E.L. VIDEO VODNIK >>
Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.