Feel Your Life

Mami, ne bi rada bila tečna do tebe …

“Mami, ne bi bila rada tečna do tebe …” so besede moje najstnice, ki so mi pred nekaj dnevi povzročile, da sem zazijala.

“Veš, težko mi je. S prijateljem sva v konfliktu, utrujena sem, ker vsak dan treniram, pa še pozno je in vsega imam dovolj. Rada bi, da veš vse to, ker nočem biti groba do tebe … “

****

Kolikokrat ste si prisegli, da ne boste kot vaša mama, pa vseeno slišite njene besede prihajti iz vaših ust?

Očitno se to zgodi tudi v pozitivnem smislu!

Pot do tega ni šla čez noč.

Ko so bili moji otroci še manjši, sem velikokrat znorela za malenkosti. Žalostno sem se zavedala, da si to privoščim zato, ker vem, da me ne bodo zapustili, ker itak ne morejo od doma.

Imela sem grozen občutek krivde in tako me je bolelo, da sem se temeljito lotila tega problema. Sama sem namreč odrasla v družini s stalnim vpitjem, žaljenjem in dramami in videla sem, da vozim po isti poti, če ne bom nečesa korenito spremenila.

Prvi korak je bil, da sem otrokom to preprosto povedala. Takrat so bili stari od 5 do 12 let. Rekla sem: “Ko se mami preveč jezi, mi povejte, mami, nek svoj problem imaš, kaj te muči?”

Takoj so dojeli in me vsakič lepo opozorili (pozitivni stranski učinek tega je bil, da se niso počutili krive in “narobe” zaradi mojega vpitja).

Zmogla sem se ustaviti, hkrati pa sem pričela zdraviti razloge, zakaj sploh pride do tega, da se prekomerno razburjam.

Odkrila sem, da se velikokrat počutim:

  • osamljena
  • ničvredna
  • zapuščena
  • žalostna
  • izkoriščana
  • sama za vse
  • neizpolnjena in totalna luzerka.

Kaj naj z vsemi temi občutki? A naj jih prediham, se zmotiviram, da se ne bom tako počutila? Naj razmišljam pozitivno in bom hvaležna, za kaj imam?

Vse našteto pomaga na kratki rok, a dolgoročno … sem vedno znova padala v isto past.

Pomagalo je le eno – da sem se soočila s svojimi globoko zakopanimi občutki, jih začela korak po korak “dajati ven” in s tem zdraviti.

****

Ko sem slišala besede svoje hčerke, ki sem jih tolikokrat izrekla sama, so me polile solze sreče.

Splačalo se je. Leta “dajanja ven” in zdravljenja svojih čustev se poznajo na tem, da se moja hčerka zaveda, kako pomembno je, da “da ven”, kar jo muči, in ima pri tem podporo.

Oglejte si brezplačen F.E.E.L. Video vodnik kjer vam predstavimo najbolj napredno, preprosto in naravno metodo za dvig čustvene inteligence in krepitev čustvene moči.

Nikoli ne pozabite, neizmerno zaupam v vaš uspeh!

Vaša

Špelca

Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.