Feel Your Life

Mami, v šoli me ne obravnavajo lepo …

Ko sem včeraj objela svojo najstnico pred spanjem, sem ji zašepetala: “Želim ti, da bi te vsi ljudje v življenju lepo obravnavali.”

Tak nedolžen stavek.

Iz nje pa so se usule solze.

“Mami, v šoli me ne obravnavajo lepo.”

V meni se je vzbudila mama medvedka. Kaj, kdo, kako?

Pa nisem izvedela nič. Mami, nočem ti povedat, ker … zakaj ljubica? … ker … ker … je hlipala.

“Ker boš iz tega naredila kakšno sceno.”

Hm … spet učna lekcija zame.

Pri njej moram biti resnično nežna in previdna.

“Kaj torej želiš in potrebuješ? Želiš, da te samo poslušam in nič ne pametujem?”

Ko sem izrekla te besede, se je zares usulo. Ja, mami, samo to potrebujem. Jokala je, povedala vse, kar jo teži, jaz pa sem samo globoko dihala (prisežem, nič nisem rekla) in poslušala.

Jez se je odprl in ko je  vse zadržano steklo, je bila vidno umirjena. Hvala, mami, sem še dobila za lahko noč.

Meni pa je postalo jasno, da mi ni treba reševati njenega življenja in da bo z njim zmogla sama, pomembna ji je le moja podpora.

***

Vem, nisem pisala o jezi. A tokrat sem stisko ujela pravočasno. Če je ne bi, bi se izrazila kot jezikavost, sikanje in zoprnost (ki jo tako radi pripišemo najstnikom).

A tudi če bi prišlo tako daleč (in verjemite mi, velikokrat pride), bi bil moj postopek pri nežni deklici ali fantu, ki se zapre vase in ne govori sam-a od sebe, enak.

Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.