Feel Your Life

Moški, ženske in naše potrebe …

… oz. kako v eni generaciji spremeniti vso družbo!

Včeraj sem prebrala odličen članek o tem, kako ženske pričakujemo, da boste moški “naše prijateljice” in z nami preživeli neskočne ure v tisočerih odtenkih naših čustev, razprav in pomenkovanja, ki ne vodi v konkretne rezultate, ampak je namenjeno zgolj naši potrebi, da se čutimo povezane.

Kot mama dveh odraščajočih mladih moških (joj, včeraj sta bila še fantka) se ne bi mogla bolj strinjati. Kot partnerka bom glede na zvezde o svoji drugi priložnosti najbrž lahko spregovorila kmalu ;-)

Moja fanta sta točno takšna. Če izgubljam preveč besed, izgubim njuno najboljšo lastnost – fokus, jasno razmišljanje, sposobnost takojšnje rešitve, predloga za izboljšavo, logični pregled situacije, odgovor v prvi sekundi. Zato sem se naučila, kako vseh tisoč besed prej premleti v svoji glavi, potem pa vprašati v enem stavku. Odgovori, ki jih dobim, so neverjetno natančni, brezkompromisni, to-the-point, kratki, niso pobarvani na roza in so izjemno dragoceni.

Ženske lahko moške obsipamo s preveč zahtev, a takrat bomo izgubile tisto najboljše, kar imajo in nam manjka, fokus in jasen cilj.

Zakaj pa ženske moške obsipamo s preveč zahtev?

Roko na srce, drage moje … takrat, ko zadovoljstva ne znamo poiskati v sebi, a drži? Ko sem nezadovoljna, lahko “tečnarim” do onemoglosti in nič mi ne bo prav. Z ničemer mi ne boš ustregel, pa če se še tako trudiš z rešitvami.

A vseeno nočem in nikdar ne bom rekla, da je moje zadovoljstvo samo moja naloga in da sem lahko zadovoljna tudi v odnosu, ki me ne podpira.

Seveda je moje zadovoljstvo moja odgovornost in storila bom vse, da ga imam. Najprej vse, kar lahko, v odnosu, če ne gre, pa bom odnos tudi zapustila.

Kaj torej potrebujem, ko sem nezadovoljna?

Ženska sem in moja najbolj pomembna potreba je potreba po povezanosti in varnosti. Če sem “tečna”, je velika verjetnost, da mi manjka prav ta občutek. Ne počutim se varna, počutim se, da nisem povezana in to me spravlja v obup. Ne potrebujem rešitev za svojo situacijo.

Tako kot moški potrebuje svobodo, fokus in relativno malo besed, tako jaz kot ženska potrebujem občutek varnosti in povezanosti.

Ta občutek ne potrebuje neskočnih ur pogovora ali reševanja težav. To je občutek, ki ga ženska dobi v objemu, v zagotovilu, da je moški ob njej, jo vidi in mu je pomembna in da se je pripravljen postaviti zanjo … celo še bolj preprosto je, največkrat je dovolj že, da moški prepozna, se zaveda in spoštuje to potrebo ženske. Ko se sproži plaz nezadovoljstva, ki je posledica pomanjkanja občutka varnosti in povezanosti, bo, če se zaveda, kaj potrebuje ženska, znal odreagirati in ta občutek podariti v nekaj minutkah.

Ko obe strani poznata potrebe druge strani, je toliko lažje in lepše. Ženske lahko od moškega fokusa in potrebe po svobodi toliko pridobimo! In moški, nikjer se ne morete napojiti tako kot v globini ženske.

Prepričana sem, da ne samo osebni ampak tudi poslovni uspeh, ki daje občutek napolnjenosti, temelji na tem relativno preprostem, a tako težko izvedljivem principu medsebojnega spoštovanja in napajanja iz sobivanja namesto iz nezdravega poskusa zlitja.

Najboljši trenutek, da to pričneš upoštevati, je danes. Jaz pa ti iz srca čestitam za neizmeren pogum, da ustvarjaš svoj poslovni uspeh na zdravih temeljih, ki polni tebe in vse okoli tebe!

PS: Vpiši se v program DESTINACIJA MILIJON še danes, kajti resnice, kot je današnja, ti bodo za vselej spremenile odnose, komunikacijo in tvoje obilje!

Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.