Feel Your Life

Najstniki in jeza – kaj deluje in kaj ne?

Kako se vaš otrok/najstnik spopada z jezo?

Se jezi prekomerno, tako da se sliši daleč naokrog?

Morda jezo izraža posredno? To pomeni, da ne sodeluje, morda sabotira v šoli ali pa doživljate izbruhe in spopade med sorojenci?

Ali pa imate doma nekoga, ki je tiho, se zapre vase, ne spregovori, komaj izbezate iz njega kakšno besedo, vi pa veste, da otrok v “drži v sebi” in mu ne znate pomagati?

****

Vi, kot starš, ob tem trpite. Tudi če se skušate prepričati, da “morate otroka izpustiti”, da “je to normalno” in da “bi lahko bilo še hujše”, v sebi veste, da je v tem otroku in v vajinem odnosu skriti zaklad, do katerega še iščete pravo pot.

Sama imam doma vse tri primere. Najtežje mi je bilo z nekontroliranimi izpadi jeze, saj sem se ob njih nezavedno ustrašila. Trenutno pa se učim biti mama občutljivi najstnici, ki se sooča s prvimi izzivi srednje šole.

Otrok je vaš učitelj. Prosim, ne zamahnite z roko ob tem klišejskem stavku.

Tudi sama velikokrat najprej ne uvidim, kakšno lekcijo ima zame življenje skozi otrokovo obnašanje. Najprej sem velikokrat prepričana, da ima problem moj otrok. NE JAZ, ON.

Trudim se iskati, kako mu/ji lahko pomagam. Tako se trudim, da se že izčrpam. Dokler ne popustim, sklonim glavo in rečem: “OK, Univerzum, kaj se moram naučiti tokrat?”

Vsakič ima otrokovo obnašanje tudi lekcijo zame. Lekcijo ljubezni do sebe, lekcijo samospoštovanja, lekcijo tega, da ne bežim od težav (najraje v preveč dela in premalo časa) ampak se z  njimi soočim, lekcijo, da ne izgubljam stika ampak ranljivo izrazim, kaj čutim, in se ponovno povežem z otrokom … in vedno deluje. VEDNO.

Enako velja za vas, dragi .

Če imate izzive z otrokom/najstnikom, je za vas v tem izzivu velikanski zaklad.

****

Ker je lažje, če vam nekdo po temni poti posveti z lučko, sem za vas pripravila brezplačno video serijo

NAJSTNIKI IN JEZA – KAJ DELUJE IN KAJ NE?

Kratko in jedrnato video izobraževanje vam bo odprlo oči in vas peljalo v lepše odnose.

Video serijo lahko prevzamete TUKAJ >>
Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.