Feel Your Life

Največje napake, ki podjetnikom povzročajo pomanjkanje močnih strank …

… oz. kako pomembno je, da se ne izogibate bolečini!

Letošnja zima je bila zame resna preizkušnja. Kar naprej sem dobivala teste, koliko zares verjamem v svoje delo. Ko se vam zgodi, da vas Univerzum tako testira, vam garantiram eno stvar: zreli ste za prehod na nov finančni nivo in na nov nivo uspeha in vpliva na ljudi. A pred tem morate še zadnjič skozi ogenj.

Kakšen je bil moj test? V sebi sem morala utrditi še zadnje dvome, kako pomembno je, da temeljito opravimo svoje delo s senčnimi stranmi sebe, čeprav bi se vsi raje osredotočali samo na sanje in pozitivno stran življenja.

Zadnje potrdilo mi je dalo razmišljanje o največji napaki, ki jih delajo podjetniki, da ne dobijo močnih strank, da so posledično v stresu, izgorelosti in da finančno ne cvetijo tako, kot bi lahko.

Naj vam za začetek povem zgodbico o svojih začetkih. Bila sem sveža, mlada coachinja, no, vsaj po stažu sem bila še mlada :-) … v sredi mojega težkega obdobja, ko nisem in nisem mogla imeti dovolj strank. Prepričana sem bila, da ljudje nočejo globokega dela z menoj in da jih je tega strah.

O tem sem se potožila svoji strokovni mentorici, izkušeni coachinji. “Hm”, je rekla, “po mojih izkušnja ljudje dobesedno hlepijo po globokem delu.”

Takrat sem se zamislila. Dojela sem, da sem jaz tista, ki se najbrž bojim globokega dela in zato privlačim ljudi, ki imajo podoben strah. Od takrat naprej se je vse spremenilo.

Naj se vrnem k največji napaki.

Najprej, posel vam cveti, če vam cveti prodaja. Nato, prodaja vam cveti, če imate močne stranke, s katerimi radi delate, ker so predane svojim rezultatom. Močne stranke pa dobite, če v njih vzbudite zaupanje, da ste VI tisti, ki jim lahko pomagate.

Kako pa vzbuditi zaupanje?

Mnogi mislijo, da bodo stranke pridobili s tem, da prodajajo sanje. A ljudje smo ljudje in veliko bolj smo pripravljeni na spremembo in za to spremembo celo plačati, če nas nekaj pošteno žuli. Zato vas povabim, da spremenite svojo miselnost in pričnete resnično pomagati ljudem.

Zaupanje pridobite s tem, da se svojih ljudi globoko dotaknete. Da jih vprašate vprašanja, ki jih ni vprašal še nihče, s tem, da se ne izogibate njihovemu največjemu izzivu, ampak da se z njim pogumno soočite. Ljudje so ljudje, ne glede na panogo, status, spol, starost, narodnost in barvo kože.

Vaše potencialne stranke želijo, da se jih dotaknete tam, kjer jih najbolj boli. Da jim pokažete, da vidite pod površino in da razumete, kako se nekdo v njihovi situaciji počuti. V tem trenutku boste pridobili njihovo naklonjenost. Če se boste njihovi bolečini izogibali, da jih ne bi na to spominjali ali še bolj prizadeli, jih boste dobesedno pustili žejne v puščavi.

Ljudje morajo naprej vedeti, da vam je mar, preden jim je mar, kar veste.

Pokažite torej svojim strankam, da vam je mar. Ne izogibajte se njihovi bolečini ampak jo nagovorite. Dotaknite se jih. Bodite sočutni, drzni in človeški.

Šele nato ponudite, kako jim lahko pomagate. Prodaja bo tako postala naravna in srčna posledica tega, da nekoga odrešite njegovih težav.

Lepo se spi, ko naredite prodajo. A najlepše se spi takrat, ko naredite prodajo s tem, da veste, da ste nekomu resnično pomagali.

Hvala, ker ste tudi vi zagovornik zgolj in samo srčne prodaje. Lepo je biti v vaši družbi!

Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.