Feel Your Life

Namen ali odločitev?

Kolikokrat slišim “nastavil-a sem si namen in zdaj čakam, kaj bo” ali “če mi je namenjeno, se bo zgodilo” … poskusite začutiti te stavke, preden berete dalje.

Bi zaupali mentorju, vodji, poslovnemu partnerju, možu, ženi, prijatelju, staršu … če vas pospremi na novo pot na tak način?

Veste, ko slišim tak stavek, mi je kristalno jasno, da iz te moke prav veliko kruha ne bo.

Moj dedek je rad rekel, da noben “mogoče” še ni ujel zajca.

Po drugi strani pa vem in čutim razliko, ko nekdo reče “odločil-a sem se”.

Ni nujno, da ima že vse parametre urejene in da ve, kako se bo zadeva izpeljala. Gre za energijo, energijo, ki dobesedno ustvari strugo, po kateri se bo peljala nova dogodivščina.

Poglejmo si energijo “nastavil-a sem si namen” in energijo odločitve.

Prva je mehka, nekako neoblikovana, neodločna in prepušča, kakor bo, pa bo. To je energija, ko ne vstopite v svojo polno moč. Stojite ob strani in ste za vsak slučaj z eno nogo še na varnem bregu, na poznanem terenu. Ta poznani teren vam gre sicer že precej na živce, a vseeno, je le poznan. Varnost, ki jo predstavlja, je sicer lažna, a dokler ni dovolj hudo, te cone udobja in poznanega ni lahko zapustiti.

Energija “če mi je namenjeno”, nima struge.

Je razlita in ne veste točno, kam vas pelje. Kot da se vozite po razliti vodi in nimate moči usmerjanja.

Vem, to izvira iz otroštva.

Bili ste naučeni, da vaše odločitve, instinkti, občutki in notranje vedenje ne štejejo. Ne samo to, najbrž je bilo celo nevarno, saj so vas zunanje avtoritete hitro odrezale, morda zasmehovale, izničile ali kakorkoli drugače spravljale v boleč položaj.

Pomislite na to, kolikokrat je bila vaša instinktivna odločitev pospremljena z odobravanjem ali celo s spoštovanjem, kako dobro se zmorete odločati? Če je bila, ste na tem področju močni in zdravi.

Kaj pa energija odločitve?

To je energija, ki jo prepoznate po tem, da ima NIKOLI VEČ komponento. Za začetek odveže sidro in na polno zajadra v prihodnost, ki si jo kreira sama.

Ima strugo, ki je sicer ne vidi v celoti ampak le do prvega ovinka, a ve, da struga obstaja in da jo bo varno peljala v ocean. Energija odločitve je trdna, zaupanja vredna, nudi občutek varnosti, a je kljub temu nadvse prožna.

Še nekaj pomembnega. Energija odločitve je trdna in zanesljiva, a se je na odrasel način sposobna spoprijeti s tem, da nekaj ne uspe, in poskusiti znova.

Ko ste v energiji odločitve, se zavedate, da nečesa še ne znate, da je treba nekaj narediti na drugačen način, in boste to tudi storili ali pa iskali tako dolgo, da boste našli.

Ne boste obupali nad seboj ali se celo “tepli po glavi” za svoje napake.

Kajti to niso napake, ampak učne lekcije. Prav zares. Zdrav odrasli jaz to ve.

Če imate težave s sprejemanjem odločitev na področju obilja, se to krepko kaže na vašem računu.

Morda ste kot jaz, ki si leta nisem upala odločiti se zase, za spoštljive cene in za to, da cene tudi izrazim in dobim. Kajti prepričana sem bila, da me bodo ljudje zato zavrnili, se mi odrekli ali me celo kaznovali.

Šele ko sem sprejela odločitev, da bom odslej živela v obilju in da bom s svojim vzgledom trdno stala ob strani tudi vam, ki nihate med “namenom” in trdno odločitvijo zase, se je moja pot odprla.

Gre vedno navzgor? Oh, kje pa. Ima vse lastnosti prave poti do uspeha, gor, dol, levo, desno, preko potoka, blata, jezera in do cilja. A moja trdna odločitev mi pomaga pri tem, da opazim, kdaj se oddaljujem od cilja, in poiščem način, kako se usmerim na pravo pot.

Največkrat s pomočjo mentorjev, ker vem, da sama tega ne bi nikoli naredila. Isto velja za vas.

Zato lepo prosim, ne nastavljajte več namena. Odločite se, zaupajte instinktu in srcu, trdno sprejmite odločitev in Univerzum bo ubogljivo sledil.

Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.