Feel Your Life

Ne garaj! Manifestiraj obilje z lahkoto!

… oz. 3 glavne nevarnosti, ki podjetnike in poslovneže vodijo v pomanjkanje strasti, garanje in jih oddaljujejo od uresničitve svojih sanj

Obljubila sem, da bom konkretna. Zato na začetku zapri oči in si zastavi svoj POGUMNI FINANČNI CILJ. Mesečni, 6 mesečni in letni. Ne glede na to, ali je ta cilj milijonski ali je cilj bolj začetniški, naj bo tvoj pogumni cilj.

Zdaj. ko cilj imaš, pa se najprej zavedi, da nihče ne doseže rezultatov, če se samo odloči. Zato je potrebno tudi storiti kar nekaj korakov iz cone udobja. Sama sem potrebovala leta, da sem našla najkrajšo pot. Zato te zdaj z veseljem vodim skozi proces, najprej s tem zapisom, kasneje pa še s konktretnim treningom, ki je za take dosežke nujen.

Danes bomo torej pogledali 3 glavne nevarnosti iz podnaslova. Ups … če jih ne prepoznaš, ti lahko požrejo sanje.

Nevarnost št. 1: Garaš, garaš – želenih rezultatov pa ni!

Prepričana sem, da se je že vsak podjetnik ali poslovnež ujel v to zanko. Vzrokov, da kar tako nezavedno zdrsneš v to nevarnost, je več.

Na prvem mestu je zagotovo miselnost in vzgoja. Ali sem sploh kaj vreden-a, če ne garam? Tako si s prekomernim delom odkupuješ svojo lastno vrednost. Auč.

Na odličnem drugem mestu pristane izogibanje odnosom, bolečim situacijam in razreševanju težav, ki nastanejo v vsakem življenju. Lažje je biti ves čas zaposlen in “v gužvi” kot se ukvarjati z zakonom, ki škripa, z otrokom, ki kriči po pozornosti, ali pa s svojimi lastnimi čustvi. Garanje čustva tako lepo zapre … a žal jih le pomete pod preprogo. Potem pa rak ali infarkt pride kot strela z jasnega … zato je dinamika, da garaš in garaš, rezultatov pa ni, rdeči alarm. Denar in uspeh, pridobljena na način izogibanja, imata grenak priokus in denar je največkrat tudi porabljen za to, da se popravi nastala škoda.

Iskreno se vprašaj: katero področje življenja je potrebno pogledati pobližje, ker kriči po pozornosti, TVOJI pozornosti?

Nevarnost št. 2: Pozor – čutiš pomanjkanje energije, izgubljaš voljo in strast do dela?

Hm, tale je tudi pogosta, a ne? Sama sem opazila zanimivo zakonitost. Večina podjetnikov in poslovnih ljudi se kar nekako sprijazni s pomanjkanjem energije, manj volje in strasti … češ, ah, kaj, saj to pride z leti. Pa ni res. Verjeti, da je to normalno, je velika past.

Pomanjkanje volje in strasti kažeta v eno samo smer. Tvoja žarnica ne gori s polno močjo. Z drugimi besedami, ne izkoriščaš svojega potenciala. Nekje se držiš nazaj, ne postaviš prave cene, ne lotiš se drznega projekta, ne upaš si zajadrati v poslovno avanturo … ostajaš v varni coni udobja. Cena je visoka in te oropa življenskega soka in čarovnije manifestiranja nečesa komaj zamisljivega.

Zato, prisluhni tistemu drobnemu, a vztrajnemu glasu, ki venomer sporoča, kaj moraš storiti. Stori ta korak kar danes, dobi si podporo pri tem, da take korake delaš konstantno. Strast bo nazaj kot bi mignil!

Nevarnost št. 3: Ne prenehaj sanjati svojih sanj – premakni jih z mrtve točke!

Kolikokrat slišim tako nevarne besede: “ah, saj potem pa mi že ni namenjeno … “

A res? Pa si poskusil-a z vsem srcem, totalno predana, pripravljena pasti na obraz, narediti potrebne spremembe, se izpostaviti, reskirati, investirati v znanje, ki ti manjka … si vse to naredil-a? Če si, potem ti res ni namenjeno. Če nisi, potem je čas, da ogenj sanj dobi drva in olje in zagori … kajti na smrtni postelji ti bo žal samo za stvari, ki jih nisi storil-a.

Tudi sama sem – ko sem pripravljala to tematiko, ki bo mimogrede tematika popolnoma prenovljenega dogodka BODI OBILJE BLED 2016 – sprejela pomembno odločitev. Spet grem iz cone udobja. Povedala bom, ko bo čas. A svojim sanjam sem dolžna vsaj to.

Pa ti?

Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.