Feel Your Life

Ne znam biti ves čas pozitivna …

… oz. kako pomembno je, da sprejmemo svoja neprijetna čustva!

Pred kratkim sem se v avtu peljala z mlado damo in močno se me je dotaknil njen stavek. Rekla je, da duhovnost ni zmeraj samo pozitivna, da je to o 100% pozitivnosti ena sama krinka in da bi bilo to potrebno povedati na glas, ker bi si tako ona ne mislila, da je ob vsakem težkem občutku z njo nekaj narobe.

Če ste tudi vi med tistimi, ki imate vsaj občasno neprijetne in težke občutke (in če hodite po Zemlji, potem jih imate, razen če ste postali mojster zanikanja), potem vam bo današnja modrost pomagala pri tem, da se boste znali orientirati in da se boste lažje prepustili toku življenja.

Najprej si oglejmo, kaj težki občutki sploh so.

Vsi, tudi vi, ste v svoji mladosti doživeli kup izkušenj, ki so na vas pustile posledice. Takrat ste bili premajhni, da bi izkušnjo čustveno zmogli, verjetno pa ste poleg tega živeli v okolju, ki vaših čustev ni vzpodbujalo, zato ste – kar je bilo edino preživetveno okolje – svoja čustva zamrznili.

A ta zamrznjena čustva ne gredo nikamor, sploh pa ne sama od sebe. Počakajo vas, da ste zreli, in da jim dovolite prosto pot na plano.

Zato naj vas vprašam: ko doživljate težka čustva – spomnite se na situacijo, naj bo živa v vašem telesu zdaj, ta trenutek – a so vam ta čustva poznana? So enaka kot v mladosti? Vam vzbujajo spomine, ki bi jih najraje za vedno zakopali in naj vas nikoli več nihče ne spomni na njih in dreza vanje?

Če je tako, potem je še posebej pomembno, da ta čustva dobijo pozornost. Če ste npr. kot dojenček veliko prejokali sami, potem je v vašem telesu ostal spomin osamljenosti in nemoči. Če se v vas danes ob neki situaciji vzbudi občutek osamljenosti in nemoči, to pomeni, da se je sprožil star, zamrznjen občutek … ni prijetno, vem. A če občutek prepoznate in si ga dovolite, potem lahko ta trenutek reagirate drugače.

Najprej si morate dovoliti občutek osamljenosti in nemoči, kajti le tako lahko steče. Ne tlačite ga ali ustavljajte, raje mu dovolite, da se pretoči skozi vas. Nato pa si predstavljajte, kaj bi takrat potrebovali, če bi bile razmere vam naklonjene. Lahko v telesu začutite prijetno toploto, če bi vas v trenutkih joka in klica staršev nekdo objel, potolažil in poskrbel za vas. To toploto si lahko dovajate toliko časa kot jo potrebujete, da neprijetno čustvo izzveni in ga nadomesti toplota.

Tako ste odmrznili staro čustvo, ga izpraznili in si dovolili, da vas namesto neprijetnega napolni prijeten občutek. Občutili ste neprijetno izkušnjo in si dovolili “popraviti” občutke!

Naj razrešimo še dilemo, ali si lahko naložite prijetne občutke brez da občutite in dovolite oz. izpraznite neprijetne občutke.

Podobno dilemo so imeli v srednjem veku z osebno higieno. Ali se res moram okopati, preden nanesem dišavo? Zakaj ne morem nanesti dišave vedno znova kar brez umivanja?

Hm, danes se ob tem nasmehnemo. A takrat je bilo redno umivanje skrajno neobičajno dejanje. Marsikdo se je umil 1-krat letno. Kot danes čustveno umivanje, a ne?

Če boste torej prijetne občutke samo nalagali na neprijetne, bodo neprijetni slej kot prej “udarili ven”. Spet jih boste prekrili z novo plastjo prijetnih … ne bo šlo v nedogled. Lepo vam bo le, če neprijetne občutke “umijete” in se nato nadišavite s prijetnimi občutki.

Veste, še nekaj velja. Šele ko ste res prijatelji s svojimi neprijetnimi občutki, se lahko ljubeznivo in s sprejemanjem soočite z njimi. Ko se soočite z njimi, s tem že pričnejo odtekati. O njih lahko spregovorite, jih začutite, ni vas več sram ali vas nekdo, ki vam vzbuja te občutke, ne spravi iz tira. Imate jih in vaši so.

Ker pa jih vedno znova prepisujete z novimi, lepimi občutki, le-ti počasi pričnejo prevladovati v vašem življenju. Postanete iskreno, avtentično pozitivni in ne sladko, narejeno, umetelno nadišavljeni. Ni se vam treba več truditi, saj samo ste, kar ste in lepi občutki ostanejo z vami.

Kakšno vezo ima to s poslovno uspešnostjo? Vso! Kajti večina ne naredi potrebnih korakov v smeri svojih sanj prav zato, ker jih na poti ustavijo neprijetni občutki.

Ko se naučite zgornjega postopka, so vam odprta vsaka vrata in omejitev resnično, ampak resnično več ni. Ostanejo le koraki na poti do vaših sanj, ki neprijetno pretvarjajo v prijetno in tlakujejo vašo pot med zvezde!

PS: O tem bomo govorila na dogodku DESTINACIJA MILIJON. Še prej pa na delavnici o močnih strankah o tem, kakšno transformacijo lahko doživite, ko si dovolite zasijati v najboljši verziji sebe!

Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.