Feel Your Life

Neizmerno pogumni …

… oz. kakšno vezo ima ranljivost s poslovnim uspehom?

“Če se zapreš svoji ranljivosti, se zapreš svojim priložnostim,” so besede ene najbolj uspešnih ameriških podjetnic. Veliko podjetnikov in poslovnežev me pokliče, da bi se “rešili” svojih ovir in svojih čustev. Moj odgovor je vedno enak: šele ko sprejmeš čustva kot vodnike in šele ko dojameš, da te prav čustva polnijo in ustvarijo smisel tvojega posla, se osvobodiš.

Kaj hočem povedati?

V poslovnem življenju, ki je veljalo do sedaj in ki, roko na srce, velja še marsikje, ni prostora za čustva. Posel je posel. Še posebej nevarno je pokazati ranljiva čustva, kajti v takšnem stanju je vsakdo zlahka premagljiv.

Zato, če te preplavijo čustva, hitro pomisliš, da je s teboj nekaj narobe. Naučeni smo, da čustva obsojamo in jih čimprej skušamo prikriti, še posebej v poslovnem življenju. Posledice tega so lahko zelo boleče in lahko ustavijo uresničitev tvojih sanj.

Kaj pa če bi obrnili to miselnost, ki je odgovorna za toliko nesrečnih trenutkov? Kaj če bi sprejeli, da so čustva notranji kompas, ki nezmotljivo vodi po poteh življenja?

Če želiš uporabljati ta notranji kompas, je čustva potrebno najprej občutiti. Sliši se enostavno, a je vendar tako težko. Če si ne dovoliš tega prvega koraka, ne moreš naprej.

Če so čustva pozitivna in prijetna, to seveda ni tako težko. Zaplete se, ko v telesu divjajo neprijetna in težka čustva, in takrat bi jih najraje lepo pometli pod preprogo, se naredili, da jih ni, se lotili milijona opravkov, brskali po socialnih omrežjih, spili pivo, pojedli 100 čokoladic, se prepirali ali smilili sami sebi, samo da jih ne bi občutili. A prav ta čustva so najbolj pomemben kompas!

Kažejo namreč, kje si skrenil-a s svoje poti. Nazorno sporočajo, kje ne postaviš meje, kje se ne spoštuješ, kje se ne odločiš, da pogumno stopiš v svojo vrednost, da pogumno pokažeš svoje srce na pladnju in pogumno izvedeš korak za korakom, da prideš do svojih sanj!

Novodobni poslovni uspeh torej temelji na neizmernem pogumu. Na pogumu, da se izpostaviš, da zaupaš svojemu srcu, da zaupaš, da je svet okrog tebe dober in da s tem, ko dovoliš ranljivost, dovoliš tudi, da se te drugi ljudje resnično dotaknejo. Poslovni uspeh brez ranljivosti je prazen. Ranljivost brez uspeha in stremljenja za srečo je trpljenje. Če združiš oboje, dobiš življenje, polno trenutkov, za katere se resnično splača vedno znova investirati vase in v svojo osebnostno rast.

Hvala, ker so-ustvarjaš skupnost Poslovne Boginje. Brez tebe bi manjkal pomemben košček. Neizmerno sem hvaležna vsem, glasnim in tihim, vsem, ki me pohvalite in se mi zahvalite, saj zaradi vas vem, da ima moje delo smisel. Neizmerno sem hvaležna tudi vsem, ki mi postavljate izzive, kajti zaradi vas lahko vidim boleče dele sebe in jih nežno in ljubeče podprem in se še bolj poglobim v to, v kar iz vsega srca verjamem. Hvaležna za vsako ogledalo, kajti sama tega ne bi mogla narediti.

Zaradi vseh teh izkušenj, ki jih vsakodnevno v celoti sprejemam, lahko še bolj razumem in še bolje pomagam.

To so moje sanje. Sočuten, ranljiv, srečen, povezan svet, ki živi v obilju. Hvala, ker si z menoj. Se vidimo na dogodku na Bledu ali pa kdaj kasneje. Iz vsega srca sem te vesela!

Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.