Feel Your Life

Plujte z izzivi življenja lahkotno in igrivo

Hej,

 

večkrat se lahko zgodi, da se na poti osebne rasti in čustvenega zdravljenja zadenemo v steno. Izgubimo voljo, “ker smo preizkusili že milijon stvari in postali malce utrujeni”. Morda smo pričakovali, da bo vse skupaj lažje, bolj izpopolnjujoče in da bodo “nagrade” bolj pogoste ali izzivov vedno manj.

Veste, ni potrebno, da je pot čustvenega zdravljenja in osebne rasti kar naprej naporna oziroma utrujajoča.

Pravzaprav je lahko celo obratno. Ko se srečate z izzivi, namesto, da se naprezate in na vse pretege iščete rešitev, je tu za vas proces F.E.E.L., ki vas spomni, da se raje prepustite izkušnji izziva.

Skozi ta proces, namesto naprezanja uporabite pristop “predaje” izkušnji.

Tako vas izkušnja sama pripelje do rešitve, prej ali slej. Kako je to mogoče?

Preprosto.

Večkrat omenim Einsteinov rek, ki pravi: “Težave ne morete rešiti z isto zavestjo, ki je težavo kreirala.”

Torej… ko bo izziv/težava rešena, boste neizbežno v novem stanju zavesti.

Da lahko sprožite to spremembo zavesti, pa je potreben notranji proces transformacije, ki se pravzaprav naravno odvije—samo na poti mu ne smete stati.

Predlagam sledeče.

Čas teče, čas bo tekel in leto 2023 se bo odvilo ne glede na to, ali boste vanj zapluli z željo, da ga v polnosti izkusite ali ne. Zgodilo se bo.

Prav tako vam bo tudi to leto definitivno poslalo določene izzive.

Takšna ja narava oceana življenja, nikoli ni ves čas mirno.

Torej, zakaj ne bi vstopili v leto 2023 s pristopom, ki vas bo podprl, da se boste z izzivi soočali kot “profesionalci”?

Dodajmo temu pristopu še igrivost, ki spremlja zavedanje, da so izzivi tu, da vam pomagajo sprostiti notranjo napetost in ne obratno, ste za, name?

Super!

Predlagam vam dva pristopa, ki bosta utrjevala vaše temelje skozi leto 2023.

V novem letu si lahko postavite enostaven cilj, da boste vsak dan zalili seme svojega uspeha tako, da si napišete tri stvari, ki vam gredo dobro ali ste jih tisti dan uspešno naredili. Napišite karkoli, kjer sijete. Lahko so male stvari, npr. “Jedel/a sem zdravo kosilo” ali “Že tretji dan zapored sem meditiral/a”…

Ljudje se znamo hitro identificirati s svojimi težavami in perspektivo o sebi radi “filtriramo” skozi notranjega kritika.

Ta vaja je pomembna, saj naredi dvoje: pomaga vam, da zapustite svojega kritičnega notranjega odraslega in si dovolite ozavestiti svoje kvalitete. S tem, bo vaša samopodoba takoj dobila preobleko.

Obenem vam omogoča, da opazujete svojega notranjega kritika, ki želi razvrednotiti to, kar vam gre dobro od rok.

S tem, ko zalijete seme uspeha vsak dan, boste utrjevali zavedanje, da ste kos izzivom in da veste kako je, ko energija skozi vas prosto steče in je nič ne blokira.

Veste, cilj življenja ni, da boste na vseh področjih vedno blesteli, to je nemogoče.

Zato… je drugi predlog, da prepoznate tole👇

Cilj je, da počasi, izziv za izzivom, izostrujete svojo sposobnost tekoče pluti z izzivi življenja. Tudi, ko je morje razburkano.

S procesom F.E.E.L. boste sčasoma vedno bolj obvladali svojo sprostitev sredi izziva, ki ga življenje potisne na vašo pot.

Tako, če povzamem: v tem sporočilu imam za vas dva predloga.

  • Eden je, da si dnevno postavite temelje za perspektivo o sebi, ki ni identificirana s težavami, ki “krasijo” vaše življenje, temveč se izoblikuje na uspehih in področjih, kjer vaša ustvarjalna energija lahkotno steče.
  • Drugi pa je, da se soočite z dejstvom, da bo (tudi) leto 2023 prineslo nove izzive.

In da zakorakate proti njim z razumevanjem, da je vsak novi izziv vabilo proti vedno globlji predanosti, občutenja življenja, kjer najdete temelj notranjega miru. (In ne vabilo po naprezanju reševanja težave ali izogibanju občutenja problema.) Vse to pa vam omogočajo osnovni koraki procesa F.E.E.L.

Če ste slučajno zgrešili naš F.E.E.L. plonkec, vam ga še enkrat prilagamo na >>tej povezavi.<< Opolnomočite svojo čustveno pretočnost in prejmite več, kot le čustveno inteligenco.

In nikoli ne pozabite, neizmerno zaupam za v vaš uspeh!

Vaša Špelca

Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.