Feel Your Life

Poslovna uspešnost temelji na sposobnosti…


NY… sprejemanja odločitev, za katere ne vemo, kakšen rezultat bodo prinesle.

Ena od takšnih odločitev je zagotovo odpovedati se nečemu, kar mislite, da je nepogrešljiv del vašega poslovnega delovanja. A ko zadenete svoj strop, ne boste mogli napredovati, če nečesa ne naredite drugače kot ste navajeni, drugače, kot vam govori vaša stara navada, vaši vzorci in programi, po katerih ste delovali do sedaj.

A hec je v tem, da ste zdaj vsi z menoj strinjate, da se vsi zavedate, da je to zares treba narediti, toda ali to zares naredite? Morda težava niti ni v tem, da ne bi želeli ali bili pripravljeni ampak v tem, da se vam niti ne sanja, kaj naj spremenite, čemu naj se odpoveste?

Vsi podjetniki, ki se zavestno odločamo za osebno in poslovno rast, se soočamo s tovrstnimi mejniki na svoji poti. Večji kot je mejnik, večja kot je priložnost, težje bo premagati inercijo oz. človeku prirojeni odpor do sprememb. Preprosto zato, ker je odpor, kot vedno – saj tega ste zdaj pri meni že navajeni, a ne? – sestavljen iz starih, še nepredelanih čustev, ki se bodo ob tem neobhodno odprla, se sprostila in vas OSVOBODILA!!!

Upor je torej naraven in vas ščiti, a dragi moji, ko se pred vami pojavi mejnik, ste zanj tudi primerno opremljeni. Imate sposobnosti, da se z njim soočite, brez skrbi. Potrebujete le dobrega mentorja in malo trme oz. odločenosti, da boste šli preko na drugo stran, “no matter what”. Kajti če bi to lahko storili sami, bi to že zdavnaj storili.

Naj vam torej malo pomagam, da se odprete novemu zavedanju. To je namreč prvi korak, ki bo sicer zmotil vaše mirne vode a bo pomenil začetek čudovite avanture.

Kje ste se zadeli v svoj strop? Kje si želite napredovati, pa se vrtite v krogu in ostajale na mestu? KAJ si želite?

Pomembno je, da se vprašate KAJ in nikakor ne še KAKO. Kajti KAKO vas bo zvil in vas morda celo paraliziral, vsekakor pa lahko paralizira vašo naravno intuicijo in glas višjega jaza, ki vam prišepetava naslednji korak na poti vašega poslanstva.

Ko vam je jasno KAJ, si to zapišite. Če vam ob tem v ušesih odmevajo glasovi “bodi vendar realističen” ali “kdo pa si misliš, da si”, se potrudite in jih ignorirajte ter pišite dalje.

Še en droben nasvetek: ne iščite svojega KAJ v smislu tega, kako boste rešili svet. Najbolj pomembno je, da se zavedate, kje se trenutno nahajate na svoji poti. Zato v sebi poiščite to, kar si želite ZDAJ. Morda odgovor ne bo logičen in bo nekaj takega kot “pojdi za 1 mesec na Tajsko” ampak poslušajte in ga zapišite. Najdite nekaj, kar je zdaj pred vašim nosom in ne iščite oddaljenega cilja. Izgovori, zakaj ne uresničimo oddaljenih ciljev, so namreč mnogo bolj prepričljivi….

Šele ko je vaš KAJ resnično jasen, pojdite naprej. Popolnoma neobremenjeno se vprašajte, KAKO. In ko bo prišla ideja, ji dovolite, da pride v vsej moči, tudi neprijetni. Kajti predvsem tisti neprijetni del je potrebno objeti, sprejeti in premagati.

Ob kateri spremembi vas stisne v trebuhu?
Ali se zavedate, da morate pustiti ali prenehati iskati službo, ker ste v resnici ustvarjalec in ne iskalec delovnih mest?
Ali se zavedate, da morate koga odpustiti?
Ali dodati novo moč v svoj team?
Ali se odpovedati celemu nizu nizkocenovnih projektov, da naredite prostor nečemu velikemu, kar zori v vas in čaka, da boste končno rekli DA?
Morda je vaša sprememba osebne narave?
Ja, in res je, ne morete vedeti, kakšne bodo posledice vaša odločitve. Nihče vam ne more zagotoviti, kaj se bo zgodilo. A povem vam, da nisem še nikoli srečala nikogar, ki je stopil na POT in na njej ni uspel.

Zato bom zaključila z mislijo, s katero sem začela.

Vaša (poslovna) uspešnost temelji na sposobnosti sprejemanja odločitev, za katere ne morete zagotovo vedeti, kakšen rezultat bodo prinesle. A v tem je ves čar avanture, a ne?

Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.