Feel Your Life


Rast se velikokrat čuti kot smrt …

… oz. zakaj se svobodi, ki si jo želimo, tako zelo upiramo?

Danes bom najprej vprašala vas. Ali v svojem življenju čutite notranji konflikt? Nekaj si tako zelo želite, nato pa – ko bi tisto lahko dosegli ali imeli – se v vas vzbudi tisoč “že, ampak …” in se potegnete nazaj?

Ko nas je strah spremembe, bo ego kreiral čisto realne okoliščine, ki nas bodo prepričale, da trenutno sprememba ni mogoča.

Če je vaša stopnička osebnostne in poslovne rasti bistvenega pomena za vas, potem bo konflikt toliko močnejši. Veliko poslanstvo, velik potencial, velik konflikt in velik upor.

Močne energije pač sodijo skupaj.

A ko ste v procesu rasti, se počutite milo rečeno, grozno. Če si seveda dovolite čutiti. Če so občutki premočni, imate lahko tendenco, da se jim izognete. Kako le?

S hrano. Z nakupovanjem. S preveč dela. Z neskončnim govorjenjem in razlaganjem, kje, kaj in kako. Z obupom in malodušjem. Z razburjanjem na druge, predvsem na otroke in partnerje. Z iskanjem vzrokov v okoliščinah in napakah drugih ljudi. Z boleznijo. S tem, da vam zbolijo otroci ali pomembni družinski člani.

Lep seznamček, a ne? Dopolnite ga.

Priznam, tako zlahka sem ga napisala, ker sem ga ničkolikorat preizkusila. Še dobro, da imam odlične mentorje, ki me vedno znova zadržijo tam, kjer bi v takih trenutkih najmanj rada ostala – v sebi in s svojimi občutki.

Kajti rast se v delu procesa čuti kot smrt in kot izguba. Čuti se kot globoka žalost, kajti resnično za seboj puščate del svojega življenja. Za seboj puščate del svoje idealizirane in sprogramirane podobe o sebi, kdo vi ste in kako delujete. Ker ste tako dolgo živeli, ste na podlagi tiste, sprogramirane podobe, ustvarili tudi medčloveške odnose in povezave. To vse odpada, vse nezdravo odpada. Razrešujejo se odnosi, službe, prihodki, celo kraji bivanja.

Ni lahko. Služili so vam na poti in zdaj se premikate naprej in to puščate za seboj. Občutite izgubo.

Nikakor ni logično, da ob rasti na boljše občutite izgubo. Zato je ne vidimo, niti ne pomislimo na tovrstne občutke. Iščemo vzroke za svoje omahovanje ali slabo počutje v rasti bogvekje.

A če se ustavite in si dovolite občutiti izgubo, jo boste s tem neposredno objeli. Objeli boste dele sebe, ki se poslavljajo od določenega obdobja in čutijo žalost. Žalost se najhitreje zaceli, če dobi pozornost in ljubečo polno prisotnost. Kajti šele ozdravljeni boste lahko mirno zakorakali v novo obdobje.

Še več, videli boste, da ste resnično doživeli svoj preporod. Ni se vam zgodil ali se zgodil sam po sebi ali šel mimo vas. Zavestno ste kreirali novo življenje, nove odločitve, na osebnem in poslovnem področju. To je nekaj, kar vas bo večno izpolnjevalo, znova in znova!

Kot sem že tolikokrat rekla – na poti v obilje ni tako pomembno, koliko denarja zaslužite ampak kdo vi v tem procesu postanete.

Če si tudi vi želite skozi ta proces, s podporo mentorice, mi pišite na info@poslovnaboginja.com in dogovorila se bova za pogovor, na katerem vam bom pomagala stopiti korak naprej.

Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.