Feel Your Life

Sindrom super ženske …

… oz. svet te potrebuje svežo, spočito, ženstveno, sočno in cvetočo!

Kaj pa je sploh sindrom super ženske? Danes bi se rada dotaknila tebe, ki morda deluješ kot superženska, a v tebi se nekaj želi spremeniti. Dotaknila bi se rada nekaterih sindromov, ki jih morda niti vseh ne prepoznaš in ti nato pomagala, kaj lahko narediš, da se bo to končno spremenilo. Kajti svet te potrebuje svežo, spočito, ženstveno, sočno, zadovoljno in cvetočo v tvoji edinstveni lepoti.

O sindromu superženske bom govorila v prvem webinarju in seveda na dogodku ŽENSKA UPAJ SI USPETI, danes pa vam podarim predjed za pokušino.

Če želiš ozdraviti sindrom superženske, ga moraš najprej prepoznati. Prvi znak, da živiš kot superženska in tako kot ti je naložila okolica in ne tako kot ti narekuje tvoja notranja božanska narava je, da si ne znaš vzeti časa zase.

To ima lahko subtilne oblike, npr. no, samo ta projekt še zaključim, potem bo pa bolje. Ko načrtuješ aktivnosti, svoj urnik zapolniš do zadnje minute, kajti sicer imaš tisti čudni občutek, da bi lahko dala od sebe še več, ti je poznano?

Naravna posledica takega delovanja je občutek, da si za vse sama. Teža, ki se nabere na ramenih in v prsnem košu, je sicer neprijetna, a navadno ne veš, kako iz tega ven, kako kaj spremeniti. Morda se razdajaš, da bi bile opažena, da bi dobila priznanje … in kaj se zgodi, še dodatno ti naložijo delo, ker ti itak zmoreš, a ne?

Ker je tako stanje tako globoko vgrajeno, se pogosto rešuješ s tem, da nosiš masko “jaz vse zmorem”. Kajti, če ne zmoreš vsega, a si potem sploh kaj vredna?

Ja, verjamem, da tole zdaj ni bilo prijetno brati. A moram povedati brez olepšav, ker mi je mar. Sama sem na tem potovanju in vem, da je včasih treba slišati tako jasno, da ti odpre oči. Kajti posledice so lahko hude, začne se pri občutku suhih ust in suhe sluznice, pomanjkanju želje po spolnosti, večni utrujenosti, kar napreduje v izgorelost … frustracija in upad uspehov je samo še vprašanje časa.

Dejstvo je, da ne smeš tako zelo zanemarjati notranjega vrta. Nisi ustvarjena za to, da zanemarjaš svojo ženstvenost. Ti si dama, nežna, močna, si ženska in svojo poslovno uspešnost lahko ustvarjaš na ženstven način.

Kako pa naj torej deluje ženska, ki želi uspeti na ženstven način brez stresa in izgorelosti, in s tistim čudovitim občutkom, da manifestira v življenju?

Če trpiš za sindromom superženske, potem je prvi korak zagotovo, da si priznaš, da ti je preveč in da si ta občutek res dovoliš v telesu. To boš lahko opazila le, ko toliko upočasniš, da boš začutila samo sebe, da boš lahko sploh slišala svoje potrebe in svoje želje. Ko jih boš slišala, jih vzemi resno, ne kar zamahnit z roko in si reči, da je to nemogoče. Ker si pomembna. Najdi možnost in si izpolni potrebe.

Nato sprejmi pomoč in podporo. Zaupaj, da bo vse OK in vse dobro tudi če ti kaj izpustiš iz rok. Sprejemanje je potrebno vaditi – vsak dan sprejmi malo več in kmalu boš prenovljena.

In še nekaj, a znaš nagraditi sama sebe? Ko si naredila nekaj uspešnega, ali si podariš pozornost in polno prisotnost ob uspehu, ob dosežku ali ob vloženem trudu?

To je še kako pomembno. Da zavestno uživaš ob tem, kar si dosegla. Kajti le tako boš lahko doživela občutek, da si uspešna in notranje zadovoljna in tvoj tek za novimi dosežki se bo lahko umiril.

O tem bi lahko napisala knjigo. Pa tudi knjiga ne bo nič pomagala, če se ne boš naučila, kako ženstvenost in poslovno uspešnost sprejeti v srce in zares živeti. Pridi in skupaj se bomo temu posvetili na dogodku ŽENSKA, UPAJ SI USPETI, ki bo 21. maja na Bledu.

Nikoli ne pozabi, nisi sama in lahko dobiš podporo, če se ji le odpreš!

Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.