Feel Your Life

Srce ali zdrava kmečka pamet … [UM – miti in resnice]

Tema, ki se navezuje na srce ali um in na njun so-obstoj, me že dolgo zanima. Raziskujem jo in uživam, ko si dovolim opazovati, kako se medsebojno lahko prepirata ali pa podpirata.

Danes bi rada dodala nekaj “razsvetljenja” k temu posplošenemu izrazu srca in uma in verjamem, da vam bo všeč in da vam bo pomagalo poiskati svojo pot naprej.

Najprej, to kar v sodobni duhovni industriji imenujejo “um” kar vsepovprek, ima vse preveč posplošeno ime. Kaj pa je “um”? Ali je to pamet, ali znanje ali naše omejitve? Morda zdrava kmečka pamet? Vse to je lahko “um”.

Dajmo torej naprej razumet, kaj misli večina duhovnih učiteljev, ko govori o umu.

Govorijo predvsem o malih vražičkih, o pomislekih, o vzorcih, o nezavednih tirnicah, ki vas lahko držijo stran od tega, kar si iz srca zares želite.

Res je, da lahko imajo ti vzorci preobleko popolnoma racionalne razlage, zato jih tako zlahka enačimo z umom.

A niso um. So tirnice, avtopilot, v katere vas tako rado potegne in se tega sploh ne zavedamo.

Kaj vse oblikuje naše tirnice?

Vsekakor vzgoja in okolica. Ta je najbrž najmočnejši dejavnik, ki je hkrati najtežje odstranljiv. Zato je vadba polne prisotnosti (mindfulness) tako pomembna.

Ker s tem, ko ste prisotni zase, ne morete biti hkrati prisotni za vse moteče dejavnike okolja, ki vas tako enostavno zvabijo v svoje vode.

Drugi dejavnik, ki oblikuje tirnice, so vsekakor nerazrešena čustva.

Če je bila situacija za vas v preteklosti preveč stresna, potem ste čustva v njej zamrznili, čustva so pretočna energija (e-motion) in te energije nimate več na voljo. (Kako do te energije, preberite tukaj >)

Ker jo želite in potrebujete, si želite v situacije, v katerih se vaša zamrznjena čustva sprožijo a se jih hkrati bojite.

Zato bo “um” skušal preprečiti, da bi npr. pogumno stopili v svoje poslanstvo, da bi naredili nekaj drznega in se pokazali svetu … kajti v taki situaciji se lahko sprožijo vaša čustva zavrnitve ali nevarnosti, ki ste jih doživeli v preteklosti.

V takem primeru je torej “um” strah ali obramba pred iskrenimi čustvi.

Če ne padete na njegove limanice, imate gromozansko priložnost, da strah iz preteklih situacij končno pozdravite in zaživite svoje življenje namesto življenje, ki so vam ga poskušali privzgojiti.

Kaj pa um, ki pomeni razum, znanje, inteligenco, zdravo kmečko pamet?

Ta je še kako potreben in nujen.

Najprej znanje. Jaz prav zaradi tega zdravega uma uspevam in učim poslovna znanja, prepredena z osebno transformacijo, ker vem, kako pomembno je, da ne pričakujete poslovne in finančne uspešnosti s tem, da sedite v meditativni pozi in si predstavljate vreče denarja, ki padajo pred vas.

Zelo pomembno je, da imate orodja, ki vam prinašajo denar (torej poslovni sistem), zraven tega pa še zdrava čustva in zdrava prepričanja o obilju, ki vam nato pritok denarja tudi omogočajo.

Nato razum in zdrava kmečka pamet.

Ne morem vam povedati, kolikokrat sem že videla koga v resnih težavah, ker je zaupal “srcu”, pozabil na razum in znanje, in se znašel v godlji kakšnega duhovnega guruja, ki je izkoriščal pomanjkanje zdravega razuma pri ljudeh.

Saj veste, kaj je rekel Einstein: “Dve zadevi nista omejeni, Vesolje in človeška neumnost. A za Vesolje nisem čisto prepričan.”

Zato uporabljajte razum, kmečko pamet, sposobnost zdrave presoje in predvsem znanje. Od preveč znanja ne boli glava, od preveč denarja tudi ne. Ljudje, ki imajo denar in uspeh, imajo veliko znanja (in niso nujno srečni).

Ljudje, ki imajo zraven znanja še čustveno zdravje in pretočnost, so zraven tega, da so uspešni in bogati, še srečni.

Zato naj bo vaš cilj, da imate vse, čustveno pretočnost, zdravo kmečko pamet in znanje. To je happily ever after. Mogoče ga je doseči, samo vedeti morate, kaj želite, se oborožiti s primernimi učitelji in vztrajati.

Saj veste, če ste še živi, potem vaše poslanstvo še ni opravljeno!

Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.