Feel Your Life

Umetnost prositi

“Ljudje, ki imajo, so osvojili umetnost, da znajo prositi.”

Prositi ima v slovenskem jeziku skoraj malce neprijeten prizvok, sploh če gre za posel. Zato je na prvem mestu, da razširimo svoje razumevanje te besede, za katero ima angleški jezik besedo s širšim pomenom: ask.

Prositi pokriva torej ves razpon, od želeti si, pričakovati, odločiti se in če je potrebno, celo jasno zahtevati (v sebi ali celo navzven). Gre za energijo, namen in odločnost, ne toliko besedo, s katero to opišemo.

Če želite več denarja, vam mora postati bolj udobno v tem, da za denar tudi prosite.

Ne skočite name, preden ne preberete do konca, kajti razkrila vam bom načine, ki so človeški, srčni, duhovni in povezujejo.

Gremo lepo po vrsti. Denar do vas ne prihaja od ljudi.

Prihaja od Vira skozi ljudi. To je izjemno pomemben podatek.

Če se zavedate, da so ljudje samo katalizator za denar, potem vam bo pričakovati, reči ali prositi za denar lažje.

Denar pa lahko prosite, ga pričakujete in nazadnje celo zahtevate le, če za to energijo nekaj date v zameno. Običajno je to dodana vrednost, saj odrasli svet ni narejen tako, da bi sedeli na kavču in bi pred vas padale vreče denarja.

Še lažje je prositi, pričakovati in zahtevati, če nekaj daste prvi.

Ko se zavedate, da dajete vse od sebe, da dodajate svetu okoli sebe dodano vrednost, ki jo potrebuje, potem boste naravno pričakovali energijo v zameno. Če je ne dobite, boste naravno zamerili.

Poudarjam, to je naravno. Zakaj? Ker se tako vzdržuje ravnotežje.

Če ni ravnotežja, pride do zamere in odtujevanja. Če vztrajate v neravnotežju, zbolite.

Vrnimo se k temu, da denar k vam prihaja od vira, a preko ljudi.

Naravni poslovni krog, ki se zaključi s tem, da dobite v zameno za svoje delo denar, se prične s tem, da poskrbite, da ustvarjate dodano vrednost, se pravi spreminjate svet na bolje, nato nekaj daste in nato jasno pričakujete, da se bo povrnilo k vam.

Kje pa se zatakne?

Pri tem, da je tako ranljivo, a hkrati neizmerno pogumno izraziti svojo potrebo, prošnjo ali pa preprosto ponuditi svojo storitev. Svoje delo predstavite, se pogovorite, a na koncu, če vas seveda ne vprašajo sami, je treba izreči še tisti: “Ali ste pripravljeni, da investirate vase preko moje storitve?”

Če tega ne izrečete, boste pogovor zapustili z grenkim občutkom. Vesolje vam bo dalo, kar pričakujete in kar zahtevate, a vaša naloga je, da za to prosite.

Še pomembna podrobnost. Ni vedno potrebno izreči tega stavka, da kdo investira v vašo storitev.

Največkrat je dovolj že, da se energetsko odprete za to, da ste ga zares pripravljeni tudi izreči, če bo potrebno. S tem odprete energetski kanal in plačilo lahko pride do vas.

Kanali se radi zaprejo tudi, ko govorimo o visokocenovnih storitvah oziroma o cenah, ki so izven vašega “normala”.

A zmorete. Zmorete stopiti izven tega in se postaviti zase. Zmorete izreči številko, o kateri ste do sedaj samo sanjali. Zmorete in na vas že čakajo ljudje, da iz Vira kanalizirajo denar v vaše roke.

Tudi vi ste del verige, kjer se za to, da svet spreminjamo na bolje, vedno bolj cenimo. Postavljamo nove standarde, kako se ceni transformacija za življenje, kajti zavedamo se, koliko nekoga stane, če spremembe ne naredi.

Bodite trdni vase in v svojo vrednost. Ljudje vam bodo sledili in se učili od vas. Le tako si boste lahko zagotovili obilje, za katerega ste se rodili!

Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.