Feel Your Life

Vezani na uspeh …

Sem jaz res moji dosežki? Je moja navezanost na uspeh tako velka, da ga enačim s tem, kar sem?

Velikokrat v duhovni literaturi lahko prebereš o nevezanosti. Drži? In vadiš. Vadiš, kako je, da si želiš, a ne potrebuješ.

Kako “ti je vseeno”. Kako spuščaš. A pravi test se prične takrat, ko nekaj, za kar delaš že dalj časa, prav zares prične hoditi svojo pot.

Lahko je “biti nevezan” na uspeh, dokler ga imaš.

Vaja se prične takrat, ko izgine, ko ga ni in ko se znajdeš tako rekoč na začetku.

Sama sem se v najbolj boleči situaciji znašla, ko sem si morala priznati, da moj zakon ne bo deloval.

Bila sem poniževana, varana in ob tem sama za vse prihodke. Če sem delala, sem dobila očitke, da sem preveč v pisarni, če nisem delala, sem dobila očitke, da ni denarja. Ko me je že varal, mi je očital druge moške.

Ko sem ga hotela pustiti, mi je 2 leti grozil s samomorom. Hčerkici je od besa v vrata zaprl prst in samo angeli so jo rešili, da ima danes samo brazgotino. Ima 7 otrok s 4 ženskami (zaenkrat).

Ko je hčerkica padla v bazen in sem se končno, v neskončnih bolečinah odločila, da se bom ločila, je bila njegova naslednja že 6 mesecev noseča. Jaz o tem seveda nisem imela pojma.

Iz srca hvala vsem moškim, ki ste odgovorni očetje in možje. Pomembno je, da se oglasite in pomagate!

Zakaj sem si tako dolgo zatiskala oči? (šele ko dejstva tako zapišem, se zares soočim, v čem sem živela).

Ker je ločitev zame pomenila priznanje neuspeha. Priznanje in soočenje s tem, da sem luzer.

Do takrat mi je vse nekako uspevalo. V šoli same petke in na faksu same desetke. Najboljša v šoli, najboljša na faksu. Odlična športnica, hitra, sposobna. Magisterij, doktorat. Če kaj ni šlo, bo Špelca. Ona zmore. Ona zmore vse.

Doma, pred tem, moj oče, poniževanje in pretepanje. Za vsako neprimerno besedo sem dobila klofuto. Modro oko, krvave ustnice.

Nisem povedala, nikomur, sramovala sem se do dna duše, sebe.

Le uspehe sem imela, ki so me držali pokonci, da sem preživela mladost. Če sem imela petke, sem bila vsaj približno vredna, da sploh živim.

Naravno je, da sem vso svojo lastno vrednost navezala na uspehe.

Brez uspeha sem bila popolnoma NIČ.

A prišel je čas, ko se je moja duša pričela osvobajati tega oklepa. Soočenje z zakonom. Počasi, korak za korakom, odcepljanje od miselnosti, da sem jaz moj “uspeh” v zakonu. Bolelo je, za znoret. Zdaj razumem, zakaj je trajalo 6 let, da sem zmogla ta korak.

Vrhunec sem dosegla, ko sem sprejela sebe v počutju totalni luzer.

Ko sem se zmogla objeti in se imeti rada. Ko sem sama sebi zmogla biti ljubeč starš in si reči, rada te imam, ne glede na tvoje življenjske “rezultate”.

Takrat je moje življenje dobilo nove smernice in pomemben del njih je tudi naša čudovita skupnost Poslovne Boginje.

Korak, ki me čaka zdaj, je korak v poslu.

“Ločujem” se od navezanosti na “uspeh, kot ga omejeno vidi moj um” in se odpravljam v sprejemanje.

Težka lekcija je bila. Gostje za dogodek so kar naprej odpovedovale. Vse po vrsti, zadnja zadnji hip. Verjemi, da sem se dolgo trudila, preden sem dojela, kaj se dogaja. Čutila sem, da se zaletavam v steno, a nisem našla vrat.

Do včeraj. Ko sem dojela. Skupaj vstopamo v novo poslanstvo! Moja naloga je narediti dogodek, kjer ne boš samo pasivno kimala in občudovala nekoga, ki je svoje delo že naredil. Ti boš kreirala svoj uspeh TUKAJ IN ZDAJ, na dogodku z nami.

V ospredje tako prihaja človečnost in ranljivost. Povezovanje in pripadnost.

Verjemi mi, to je težje. Zate in zame. Lažje je samo občudovati, a tvoja naloga je, da deluješ.Kajti vstopila boš v svoje poslanstvo. Ne enkrat jutri, naslednji teden ali drugo leto. Zdaj, tukaj. Vem, da si ranljiva. Da še morda nisi pripravljena. Da želiš biti najprej zares trdna v svojem sedlu.

Pa boš kdaj? Draga moja, ne boš.

Najmočnejša ti si takrat, ko si ranljiva.

Kot jaz sedaj, ko ti pišem in ti odkrivam pot spoznanja, preden se je zaključilo. Srečna sem. Kajti “luzerstvo” se je ponovno izkazalo kot božje vodstvo, ki pelje razvoj poslovne ženske nove dobe, tebe.

Kako objeti luzerja v sebi in se podati na pot, si poglej tukaj >

Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.