Feel Your Life

Na pomoč, jezim se na otroke!

Dragi/a,

ali se najdete v tem?

“Sem kolerik, meni zakuha v milisekundi. Aktivno delam na preventivi, predihavam, se poskusim nacentrirati, ampak vseeno pridejo momenti, ko odreagiram brez ”predhodnih znakov”. Kako si lahko pomagam v teh situacijah? Kako ne reagirati v jezi?”

Kako zelo vas razumem! Potrebovala sem 11 let (prvih 11 let materinstva), da se odkrila, v čem je zares težava.

Včasih sem se lahko obvladala in bila tako ponosna nase, češ zdaj pa sem že nekaj dosegla in ne bom takšna kot moja mama, ki se je ful razburjala, potem pa buuuum … in spet sem izgubila živce in reagirala po starem.

Nekateri se skričite, drugi pa otrpnete. Oboje ima enak vzrok.

Zakaj torej gre?

Utrujenost, pomanjkanje podpore

Dragi starši, prvi vzrok, zakaj izgubimo tla pod nogami, je morda čisto pred nosom. Preutrujenost. Ne gre več. Prej ste imeli vso energijo samo zase, zdaj skrbite za družino in za morda več otrok. Vem, da je najlažje reči, da si najdite podporo ali se spočijte, in vem, da če bi lahko, bi to že zdavnaj storili.

A bo treba. Če še ne gre, da vam ta teorija uspe tudi v praksi, potem so vzroki globlji in opisani v naslednjih dveh točkah.

Skušate potlačiti svoja čustva in predolgo tlačite svoje potrebe

Žal veliko tehnik, ki naj bi vas umirile, rezultira v tem, da svoja čustva malce bolj uspešno potlačite. Veste, ko ste jezni, ni smisel v tem, da se umirite.

To je tako, kot če bi imeli problem, da vas tišči lulat. Ne morete telesa prepričati, da vas ne tišči, ampak je vaša naloga, da to opravite na način, ki je ustrezen za vas in za vašo okolico.


Čustva so odziv na zunanje situacije in nekaj vas je razjezilo. Zato jeze ne morete niti potlačiti ni izničiti. Potrebno je dvoje:

 • jezo izraziti na zdrav način, ki ne poškoduje otrok ali drugih
 • pogledati, ZAKAJ ste se razjezili.

Velikokrat je vzrok za izbruh jeze to, da predolgo tlačite svoje potrebe po počitku, po miru, po pomoči, ljubezni, spoštovanju, podpori. Največkrat teh potreb niti ne poznamo dovolj, kaj šele, da bi se v svoji primarni družini naučili, da jih izrazimo.

Zato jih tlačimo, a ko so predolgo neizpolnjene, iz vas bruhne jeza. Žal je otrok velikokrat le ventil in je jeza v bistvu odziv na nekoga drugega, s katerim nimate jasnega in spoštljivega odnosa.

Treba bo reči bobu bob, urediti kritični odnos (ali dva) in vaša jeza bo zmanjšana za 90%. Vem, vem, v teoriji je enostavno. Če še ne gre v praksi, potem se je zgodilo to, o čemer govori 3. točka.

Sprožila se je vaša čustvena rana

Ko v nekem odnosu ali situaciji predolgo trpite, si ne upate izreči, kaj potrebujete ali pa tega sploh ne veste, je to velikokrat zato, ker ta odnos replicira to, kar ste doživljali v otroštvu.

Če sta se starša prepirala ali imela svoje probleme, vi pa niste bili videni in nikogar ni zanimalo, kako se počutite, boste danes navajeni na to, da nikogar ne zanima, kako se počutite. Ob misli, da bi to izrazili, boste zmrznili in se ustrašili. V bistvu se je sprožila vaša čustvena rana nepomembnosti in težko je reagirati mirno, preudarno in ne z jezo, ko vam situacija pritisne na globoko, nerazrešeno bolečino. Zato nobena tehnika umirjanja ne pomaga, ko boli, boli.

Če želite mir in zdrava čustva, potem ni druge, kot da ljubeče in sočutno zacelite svoje pretekle izkušnje in da odnose s svojimi dragimi kreirate na novi osnovi.

Prav to pa boste dobili, če se nam pridružite v F.E.E.L. MEMBERSHIP, spletnem članstvu, kjer vas spremljamo osebno in vam pomagamo, da svoja čustva izražate na zdrav način, se zacelite in krepite svojo čustveno pismenost in inteligenco.

Članica F.E.E.L. MEMBERSHIPa je zapisala:

Najbolj me je olajšalo dejstvo, da sem čisto normalna, da imam težave, takšne in drugačne. Da me ni več sram, da lahko povem, da me je strah moža, soočenja z otroki, s strankami,… Da me ni sram, ker sem ves čas bila prepričana, da je z menoj nekaj narobe, če tako čutim. Ko sem poslušala Janjo, sem jokala od sreče, da nisem sama.

*****

Verjamem, da je zdaj vaš trenutek, da se nam pridružite. Postanite prijatelji s svojo jezo, naučite se jo izražati na zdrav način, predvsem pa jo preprečujte!


Vpis je odprt do 7. aprila, odpremo ga samo 2 x letno. Če se vpišete zdaj, je to za letos zadnja možnost, da se lahko brezplačno udeležite našega legendarnega 4-dnevnega intenziva, ki bo avgusta na Rogli.

Najbolj pomembno je seveda to, kar v F.E.E.L. MEMBERSHIP dobite:

 • zdravljenje pomanjkanja povezanosti (rane št. 1 na svetu)
 • zdravljenje vaših najglobljih čustvenih ran
 • učenje in vajo zdravega čustvovanja in čustvene pismenosti
 • trening komunikacije, ki vaše odnose povezuje namesto razdira
 • izjemno podporno FB skupino in sošolce, ki vas slišijo in pomagajo k temu, da ozdravite tudi najbolj trmaste vzorce
 • osebno spremstvo Špelce in Janje
 • torkova večerna predavanja (vse na zoom-u), pogovore z gosti, srečanja za vaša osebna vprašanja in naše odgovore, VROČI STOL, DAN ZASE (vedno so v učilnici na voljo posnetki)
 • vrhunsko urejeno učilnico z dvema kompletnima spletnima programoma F.E.E.L. & MANIFEST in F.E.E.L. IN SOČUTNA VZGOJA in vsemi posnetki torkovih predavanj/srečanj
 • gratis vstopnico na naš največji in najbolj transformativen 4-dnevni letni intenziv F.E.E.L. YOUR LIFE ROGLA 2022 (v avgustu)
 • gratis vstopnico na 4-urno delavnico F.E.E.L. PRAKTIKUM (v maju)
 • SEBE (ja, resno mislim, nazaj dobite sebe in svojo avtentičnost).

Vse to dobite za 39 eur/mesec ali 397 eur/leto.

Naj poudarim še to, da pri vpisu ničesar ne tvegate, kajti po 30 dneh se lahko izpišete in se v dobrem odnosu razidemo.

To je vaš trenutek. Kliknite tukaj>>  preberite si, kaj vse dobite in se pridružite v F.E.E.L. MEMBERSHIP!

Neizmerno se veseliva zdravih čustev in nikoli ne pozabite, neizmerno zaupava v vaš uspeh,

Špelca in Janja

PS: V soboto sva imeli z Janjo res dober IG live na profilu znane influencerke, Barbi Završnik. Med drugim sva odgovorili tudi na zgornje vprašanje.

Posnetek si lahko pogledate tukaj >>.  Spremenil vam bo življenje!

Deli na Faceboook
Deli na mail
X

Razumem in se strinjam, da se vpisujem v F.E.E.L. MEMBERSHIP članstvo za najmanj 12 mesecev, zaradi zaupne narave dela. Če mi način dela ne odgovarja, lahko iz članstva izstopim po 30 dneh od pričetka. V tem primeru plačam samo 1. obrok oz. lahko zahtevam vračilo vplačane celoletne članarine, zmanjšanje za prvi obrok oz. 69 eur. Če po 30 dneh članstva zaradi kateregakoli razloga dvomim o nadaljevanju, lahko predlagam 15 minutni osebni pogovor z mentoricama Janjo Urbančič ali dr. Špelco Morojna in se pogovorim o svojih dvomih. Tudi če (več) ne sodelujem v aktivnostih članstva, sem kljub temu odgovoren-a za 12-mesečno plačilo članstva (ne glede na izbran način plačila) oz. se strinjam, da ne morem zahtevati povračila vplačil. Po preteku 12 mesecev lahko članstvo kadarkoli prekinem.